Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Αντιπαράθεση για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Το ζήτημα των ευθυνών για τις τεράστιες ζημιές και την οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση που εξήγγειλε χθες μέτρα καρμπόν με εκείνα της Ηλείας, μετά από συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, προσπαθεί να υποβαθμίσει τις όποιες πολιτικές ευθύνες «μετατοπίζοντας» το βάρος στην Πυροσβεστική και σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Ωστόσο στελέχη της κυβερνητικής παράταξης ζητούν να «πέσουν» κεφάλια.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για πρωτίστως πολιτικές, επιχειρησιακές και ευθύνες χειρισμών. «Το έγκλημα που συντελέστηκε δεν ήταν "μοιραίο", αλλά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχε αξιοποιηθεί η επώδυνη εμπειρία προηγούμενων ετών», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. Το μεσημέρι της Τετάρτης οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχωρούν συνέντευξη τύπου.

Κάτοικοι και φορείς των πληγέντων περιοχών μιλούν για εγκληματικές παραλείψεις, ενώ αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις εξαγγελίες, τόσο για τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών, όσο και τα προληπτικά μέτρα προστασίας των δασών

Η φύση πρέπει να αναγεννηθεί μόνη της, χρειάζεται επιλεκτική παρέμβαση τόνισε στον flash 96 ο γεωλόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος επισήμανε πρόβλημα με τη σκόνη στη λίμνη Μαραθώνα.

«Δεν πρέπει να διαταράξουμε το περιβάλλον με φύτευση παντού» σημείωσε, επίσης στον flash 96 ο επιστήμονας Παύλος Κωνσταντινίδης του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης. Εντυπωσιακή η αποστροφή του κ. Κωνσταντινίδη ότι πιο ασφαλές είναι ένα σπίτι πάνω από βενζινάδικο παρά μέσα σε δάσος.

«Τοξικός καπνός, ισοδύναμος με την έκρηξη του ηφαιστείου Πινατούμπο στις Φιλιππίνες, εκλύθηκε από τη φωτιά στην Αττική τονίζει ο καθηγητής Ζερεφός
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: