Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

«Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω για παράνομη σχέση»

Για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» στα stage και «παράνομους διορισμούς», έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε εκπομπή του του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Είπε ότι παραβιάζουν την αρχή της ισονομίας και της αξιοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πληρωθούν όσοι μπήκαν προεκλογικά στα stage.

«Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω για παράνομη σχέση. Θα πάει φυλακή ο κ. Παπακωνσταντίνου εάν πληρώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή, ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να καταργηθούν οριστικά τα προγράμματα stage στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, μετά από σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών υπό την προεδρία του.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στα προγράμματα, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιούνται στην αγορά εργασίας ως μέθοδοι μαθητείας και όχι ως εμπόριο ψυχών για την εξασφάλιση πολιτικής πελατείας. Ταυτόχρονα, εξήγγειλε ότι οι αρχές της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών θα γίνουν πράξη και η αρχή θα γίνει από όλες ανεξαιρέτως τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Για «εργασιακό ρεβανσιστικό μεσαίωνα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας», σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο κ. Πάγκαλος στην περίπτωση των νέων που βλέπουν τα όνειρά τους να πολτοποιούνται με τη στείρα αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ, απλώς θυμήθηκε το DNA του παππού του: Αποφάσισε και διέταξε να στερήσει το μισθό για όσο χρονικό διάστημα εργάσθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα, θα είχε ήδη επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Η κυβέρνηση περισσότερο δίνει την εντύπωση ότι επιχειρεί να το επιλύσει για δημοσιονομικούς λόγους, για να περικόψει δαπάνες, παρά για να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε να καταργηθούν τα προγράμματα και από τον ιδιωτικό τομέα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: