Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Γραμματέας ο Σωκράτης...

Ο Σωκράτης Ξυνίδης, το στέλεχος που το 2007 στήριξε το Γιώργο Παπανδρέου, είναι ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη με 180 ψήφους σε σύνολο 384 ψηφισάντων. Αντίπαλός του ο αυτοπροταθείς Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Πήρε 126 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 53 λευκά και 15 άκυρα.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι: ...


Γ. Κουτσούκος, Δ. Σακελλάρης, Χ. Κίσκηρα, Γ. Μίχας, Κ. Ασκούνης, Ν, Ανδρουλάκης, Π. Οικονόμου, Τ. Αντωνίου, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Όθωνας, Δ. Κουσελάς, Μ. Παυλίδου, Ε. Χαλάτση και Σ. Ράπτη.

Ποιος είναι ο νέος γραμματέας

Ο Σωκράτης Ξυνίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1963. Μέλος του ΠΑΣΟΚ έγινε το 1978 μέσα από τις τάξεις της Νεολαίας του κόμματος.

Αργότερα οργανώθηκε συνδικαλιστικά στην ΠΑΜΚ και στην ΠΑΣΠ, ενώ διετέλεσε και μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η ενεργός συμμετοχή του στα φοιτητικά αμφιθέατρα εντάθηκε με την ιδιότητά του ως γραμματέα της σπουδάζουσας νεολαίας Κομοτηνής. Στην κομματική ιεραρχία ανέβηκε το 2005 όταν εξελέγη γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης, θέση την οποία διατήρησε έως και το 2008.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης συμμετείχε το 2007 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε μη εκλόγιμη θέση. Στις πρόσφατες εκλογές εξελέγη βουλευτής Ξάνθης, συγκεντρώνοντας 9.560 σταυρούς.

Είναι παντρεμένος, πατέρας ενός γιου και μιας κόρης και διορισμένος δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ξάνθης από το 1990.

Ήταν από τα στελέχη που στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη του 2007 για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

nonews-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια: