Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Πληγωμένο το ΠΑΣΟΚ από την εκλογή γραμματέα. Δεν πρέπει να υποκύψει ο Παπανδρέου σε ξεπερασμένες νοοτροπίες

Στη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε ο βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου. Συγκέντρωσε 180 ψήφους έναντι 125 του συνυποψήφιου του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Στη ψηφοφορία βρέθηκαν και 53 λευκά ψηφοδέλτια και 15 άκυρα.
Σύμφωνα με το καταστατικό του κινήματος έπρεπε να επαναληφθεί η ψηφοφορία, αλλά δεν το θέλησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αφήνοντας ωστόσο αιχμές καθώς είπε ότι «δεν χρειάζεται πιστή τήρηση του καταστατικού». Παράλληλα δε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναγνώρισε στο πρόσωπο του Σωκράτη Ξυνίδη το νέο γραμματέα του κόμματος.
Σε ότι αφορά την σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, η πρόταση του πρωθυπουργού δεν βρήκε την απόλυτη αποδοχή του σώματος του Εθνικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα δύο από τους δεκατέσσερις που πρότεινε να μην εκλεγούν. Οι σταυροί προτίμησης για το Εθνικό Συμβούλιο, έχουν ως εξής:
Γιάννης Κουτσούκος 117 ψήφους
Γιάννης Μίχας 116
Κώστας Ασκούνης 114
Νίκος Ανδρουλάκης 106
Παντελής Οικονόμου 102
Τόνια Αντωνίου 101
Πάρις Κουκουλόπουλος 96
Δημήτρης Κουσελάς 86
Μανώλης Όθωνας 86
Μαρία Παυλίδου 73
Έφη Χαλάτση 70
Συλβάνα Ράπτη 65
Δημήτρης Σακελλάρης 63
Χρυσάνθη Κισκύρα 63
Σημειωτέων ότι, οι δύο υποψήφιοι, Δημήτρης Σακελλάρης και Χρυσάνθη Κισκύρα, έθεσαν υποψηφιότητα καθώς αυτοπροτάθηκαν, ενώ δεν εξελέγησαν η Πετρούλα Ντελεδήμου που έλαβε 44 ψήφους και ο Κώστας Τάτσης, με 48 ψήφους.

piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια: