Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Εγκαίνια για το "αναγεννημένο" Εθνικό

"Σάρκα και οστά" έλαβε το όραμα του εκλιπόντα διευθυντή του Εθνικού Νίκου Κούρκουλου, με τα επίσημα εγκαίνια του "αναγεννημένου" Εθνικού, στο κτίριο Τσίλερ την Παρασκευή (23/10).

Επρόκειτο για μια συγκινητική βραδιά, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ανθρώπων του πολιτισμού και της τέχνης.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, κ. Γιάννης Χουβαρδάς και η Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ελένη Αρβελέρ, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στην αίθουσα Χορού, του κτιρίου.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος στην ομιλία του ανέφερε ότι το Εθνικό Θέατρο είναι το οχυρό και το φυλάκιο της παράδοσης και της πρωτοπορίας, ενώ τόνισε ότι σήμερα το Εθνικό επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, στους δημιουργούς και τους θεατές του.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η υπουργός παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, οι τέως πρωθυπουργοί κ.κ. Κ. Μητσοτάκης και Κ. Σημίτης ενώ τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή εκπροσώπησε ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος.

Η κ. Αρβελέρ, μίλησε για την αναμονή των οχτώ χρόνων αυτού του μεγάλου έργου και τη χαρά και τη συγκίνηση που νιώθει που εγκαινιάστηκε.

Αναφερόμενη στην επιλογή του έργου των εγκαινίων "Πουθενά", τη χοροθεατρική παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου, είπε ότι περίμενε στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου να ακουστεί: "λόγος θεατρικός και φθόγγος τραγικός".

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χουβαρδάς ανέφερε ότι το Εθνικό Θέατρο πρέπει να φιλοξενεί πάντα τα καλύτερα, ενώ θεωρεί ότι όλη η φετινή θεατρική περίοδος, είναι χρονιά εγκαινίων.

Μετά την τελετή εγκαινίων οι καλεσμένοι παρακολούθησαν την παράσταση "Πουθενά" του Δημήτρη Παπαϊώννου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου.

Πηγή: ΑΠΕ

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: