Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ασφαλιστικό και ανεργία επί τάπητος

Σειρά συναντήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους έχει ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι το θέμα της ανεργίας είναι μείζον, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, ζήτησε σταθερή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι την προσεχή Πέμπτη θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της εργασίας με βάση και τις προγραμματικές δηλώσεις που προετοιμάζονται για την Παρασκευή από την κυβέρνηση.

"Εμείς θα θέσουμε τις προτεραιότητες για τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας και τους ανέργους, που κατά τη γνώμη μας το ζήτημα της ανεργίας και των ανέργων, των απολύσεων και της αδυναμίας της οικονομίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας, είναι το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, γιατί η αγορά εργασίας έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα, οι παρανομίες είναι εκτεταμένες και ταυτόχρονα υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που διακρίνεται για την αντεργατικότητά του" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι στη συζήτηση με τον υπουργό τέθηκαν δύο ζητήματα: "Θέλουμε έναν άλλον ΟΑΕΔ, όχι παραμάγαζο ρουσφετολογίας του πολιτικού συστήματος. Να υπηρετεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις. Και θέλουμε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας για την κοινωνική ασφάλιση, για τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία απαξιώνονται, έτσι ώστε ο μικρός και πολύ μικρός επιχειρηματίας να δουλεύει, να επενδύει στη δουλειά του, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και όχι να επενδύει εκτός επιχείρησης για να καλύψει τα νώτα του, να καλύψει τη σύνταξή του και την περίθαλψή του, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν, έχει εμπεδωθεί στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ότι δε θα πάρουν σύνταξη, δεν θα έχουν ασφάλεια και πρόνοια όταν βγουν από το επαγγελματικό στίβο".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Ε, Δ. Αρμενάκης, είπε ότι κατέθεσε κείμενο 15 θέσεων, "οι οποίες θεωρούμε ότι χρήζουν άμεσης απόφασης, χωρίς αυτές ν’ αποτελούν και τα μόνα σημεία τα οποία έχουμε να συζητήσουμε με το συγκεκριμένο Υπουργείο".

"Πρώτο και κύριο, θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει να αποποινικοποιηθεί η μη καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Όπως ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες, πρέπει να ισχύει και για τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες". είπε και πρόσθεσε: "Δεύτερον: Ζητήσαμε επιτέλους την εφαρμογή της ισότητας στη διαδοχική ασφάλιση. Το να δουλεύω εγώ 35 χρόνια και να έχω περάσει από έναν φορέα και ο συνάδελφος να έχει περάσει από δυο φορείς και να παίρνει 30% και παραπάνω λιγότερη σύνταξη από μένα, είναι μια αδικία. Είναι μία κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: