Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Άμεση πρόσληψη νοσηλευτών από το υπουργείο Υγείας



Άμεση πρόσληψη νοσηλευτών από το υπουργείο Υγείας

Της Παναγιώτας Καρλατήρα

Διαδικασίες- εξπρές για την πρόσληψη 1700 νοσηλευτών, μέσω ΑΣΕΠ, προανήγγειλε μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 9,89 η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, δρομολογούνται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας άλλες 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο 2010, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού –οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτές αποτελούν τη μεγάλη «πληγή» του ΕΣΥ, εκτιμάται δε ότι ξεπερνούν τις 15.000- είναι το ζητούμενο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Η επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Βέη, πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, της καθ’ ύλην αρμόδιας για τη διαδικασία αξιολόγησης των νοσηλευτών, ήταν από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες προχώρησε η υπουργός κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αμέσως μόλις βρέθηκε στην Αριστοτέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση των προσλήψεων εκτιμάται ότι θα είναι περί τους δύο μήνες, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στην κάλυψη των αναγκών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και τις κλειστές ή υπολειτουργούσες κλινικές δημόσιων νοσοκομείων.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε αρμοδίως από τους διοικητές των νοσοκομείων να υποβάλλουν εντός εύλογης προθεσμίας αναλυτικές επικαιροποιημένες αναφορές για τις ελλείψεις σε προσωπικό, πρωτίστως νοσηλευτικό και ακολούθως παραϊατρικό και ιατρικό.

Καταγραφή των προμηθειών

Ανάλογες αναφορές είναι υποχρεωμένοι να αποστείλουν οι διοικητές και για τις προμήθειες που έχουν πραγματοποιήσει από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, με έγγραφο το οποίο απέστειλε αρμοδίως η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες (ΔΥΠΕ) ζητείται εντός τριών ημερών τα νοσοκομεία να ενημερώσουν αναλυτικά για όλες τις αγορές που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο τετράμηνο με ιδιαίτερη έμφαση στις προμήθειες που έγιναν χωρίς συμβάσεις (εξωσυμβατικές). Παράλληλα, οι διοικήσεις πρέπει να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν όλα τα τιμολόγια που αφορούν προμήθειες ιατρικών ειδών από εταιρείες που είναι μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ).

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: