Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Η παρέμβαση Παπανδρέου στη Σύνοδο των Βρυξελλών

Το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας σε όλους τους τομείς που συζητούνται στην ΕΕ, με ιδέες και με πράξεις, τόνισε από τις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στην παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γ. Πεταλωτή, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, παρεμβαίνοντας στο δείπνο εργασίας των ευρωπαίων ηγετών, αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ενώ στο θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία τόνισε την επαναβεβαίωση της στήριξης στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος με όλες τις παραμέτρους και με παράλληλη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις κλιματικές αλλαγές, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα της αναγωγής της πράσινης ανάπτυξης.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επισήμανε τις καταστροφικές συνέπειες από τις πυρκαγιές και την ανάγκη αντιμετώπισής τους από την πολιτεία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων και τη μετανάστευση που προκαλείται από τις κλιματικές αλλαγές, τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά τα θέματα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: