Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Σε διαβουλεύσεις στους αρμόδιους φορείς (δικαστικές ενώσεις, δικηγόρους, κλπ) θα παραδώσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, την αναμόρφωση του κώδικα πολιτικής δικονομίας με τον οποίο θα επιταχυνθεί, όπως είπε, η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, θα αλλάξει το καθεστώς χορήγησης των αναβολών, και η εξέταση των μαρτύρων θα γίνεται πλέον εκτός ακροαματικής διαδικασίας.

Επίσης, ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι θα τροποποιηθούν ακόμα οι κώδικες ποινικής και διοικητικής δικονομίας.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε, ότι θα καθιερωθεί ειδικός μηχανισμός αποζημίωσης για τους πολίτες, που οι υποθέσεις θα καθυστερούν στη Δικαιοσύνη. Οι αποζημιώσεις θα χορηγούνται από τα ελληνικά δικαστήρια.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα προβεί σε προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αλλά προηγουμένως άμεσα θα κάνει αναπροσδιορισμό των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ θα ελέγξει τις μετατάξεις των δικαστικών υπαλλήλων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, ο κ. Καστανίδης, εξέφρασε την ευχή να καταλήξει πειθαρχικά και ποινικά, η πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του τέταρτου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού που χειρίστηκε την υπόθεση της Ζίμενς (Siemens), αλλά και των συμμετόχων του.

Αναφορικά με το πρώην στέλεχος της Ζίμενς Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε και πάλι την ευχή οι ανακριτικές αρχές να ανακαλύψουν ποινικά αδικήματα της τελευταίας διετίας σε βάρος του Χριστοφοράκου, προκειμένου να μπορεί να εκδοθεί νέο ένταλμα δικαστικής συνδρομής.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: