Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Στο Λονδίνο ο Γ. Παπανδρέου




Στο Λονδίνο ο Γ. Παπανδρέου

του απεσταλμένου μας στις Βρυξέλλες Μάκη Πολλάτου

Διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας κ. Γκόρντον Μπράουν και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ντέιβιντ Μίλιμπαντ θα έχει το Σάββατο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα επισκεφτεί το Λονδίνο προσκεκλημένος της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό αναμένεται να τεθούν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου με τους κ.κ. Μπράουν και Μίλιμπαντ.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στη βρετανική πρωτεύουσα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, εικάζεται ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός θα μετακινηθεί στο Λονδίνο απευθείας από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται την Παρασκευή, μετά το τέλος του Ευρωπϊκού Συμβουλίου που ολοκληρώνεται περίπου στις 19:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Στις 9 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 20 ετών από την πτώση του τείχους, όπου και αναμένεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Άνγκελα Μέρκελ, οικοδέσποινα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επανένωση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: