Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αρχίζει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων

Αρχίζει την Παρασκευή η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, μετά και την εκλογή προεδρείου της Βουλής. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με 168 ψήφους. Βρέθηκαν επίσης 130 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Το απόγευμα θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι. Τρεις από το κυβερνών κόμμα και ανά ένας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής σε ομιλία του τόνισε την ανάγκη "να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη Βουλή ως χώρο ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης, χώρο έλλογης αντιπαράθεσης βάσει αρχών και επιχειρημάτων, χώρο εποικοδομητικών συζητήσεων για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος του ελληνικού λαού".

Ο κ. Πετσάλνικος πρόσθεσε: "Είναι μέγιστη τιμή για εμένα και ταυτόχρονα για τη Βόρεια Ελλάδα, αφού είναι η πρώτη φορά που στο αξίωμα αυτό προτείνεται και εκλέγεται Βουλευτής από τη Μακεδονία, και μάλιστα από ένα νομό παραμεθόριο, το Νομό Καστοριάς".

Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου την Ελ. Παπαδημητρίου, το ΚΚΕ την Βέρα Νικολαΐδου, ο ΛΑΟΣ τον Βαΐτση Αποστολάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θανάση Λεβέντη.

Προανήγγειλε αλλαγές

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. "Το πάθος μας δεν είναι για την εξουσία αλλά για την Ελλάδα, το πρώτα ο πολίτης πρέπει να γίνει καθημερινή πρακτική διακυβέρνησης" είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγή του εκλογικού νόμου με προσαρμογή του γερμανικού μοντέλου.

Την ίδια ώρα κοινωνικοί φορείς καταθέτουν υπομνήματα προς τον πρωθυπουργό, γνωστοποιώντας τις θέσεις τους.

Υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του ΕΒΕΑ για θέματα όπως η αναπτυξιακή πολιτική, οι διαρθρωτικές αλλαγές, η φορολογική πολιτική, το ασφαλιστικό, το εργασιακό και η εκπαίδευση, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος, με αφορμή την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή την Παρασκευή.

Υπόμνημα κατέθεσε και η Ένωση Εισαγγελέων.

.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: