Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Χρ. Παπουτσής: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»


Χρ. Παπουτσής: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

«Ζούμε ιστορικές στιγμές, και στην πρώτη συνάντηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της αλλαγής υποδεχόμαστε στην Βουλή τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου» είπε ο νεοεκλεγείς γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, στην πρώτη συνεδρίαση της ομάδας σήμερα.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είναι «η απόλυτη δικαίωση και ο θρίαμβος του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και η δικαίωση του αγώνα των βουλευτών του Κινήματος», προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την αυτοδυναμία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και την υλοποίηση του προγράμματός μας».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η εντολή που έχουμε είναι για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και γι’ αυτό είναι τεράστια η ευθύνη όλων μας (…) σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την κρίση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς».

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξει με την δράση της ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», αναδεικνύοντας ένα σταθερό πλαίσιο αξιών και ένα νέο πρόσωπο κοινωνικής και πολιτικής πρακτικής τη στιγμή που «ελλοχεύει η υφέρπουσα μετάλλαξη αξιών, η βίαιη επίθεση οικονομικών συμφερόντων εναντίον (και) των θεσμών, ενώ διευρύνονται και οι κοινωνικές ανισότητες».

«Αν δεν αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην πολιτική καμία μεγάλη αλλαγή που απαιτεί συναίνεση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί» υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής, τονίζοντας ότι «η Βουλή μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της διαβούλευσης με όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας επισημαίνοντας πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ θα εγκλωβιστεί στον κυβερνητισμό, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για στήριξη της εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας με εξασφάλιση όρων ισοτιμίας και ισοπολιτείας για όλους τους Έλληνες.

«Δεν θα ξεχάσουμε ότι η εξουσία δίνεται από τον λαό, ασκείται μαζί με το λαό και για τον λαό» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας δεν χρωστάμε σε κανένα» και καλώντας τους βουλευτές σε μια «νέα αρχή για την Ελλάδα, όπως (έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) το 1981, το 1993 και το 1996».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: