Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Έχετε γεια Μαξίμου



του Σταύρου Θεοδωράκη
Ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου σκέφτεται να καταργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου! Ο πρώην βασιλικός λαχανόκηπος (ναι λαχανόκηπος ήταν μέχρι το 1912 που άρχιζε να το χτίζει ο εφοπλιστής Μιχαληνός) κρίνεται αντιλειτουργικός απο το επιτελείο του νέου πρωθυπουργού. Και βέβαια δεν έχουν καθόλου άδικο αφού το κτήριο της Ηρώδου του Αττικού δεν διαθέτει τίποτε σύγχρονο και τίποτε οικολογικό. Η ιντερνετική και τηλεπικοινωνιακή δικτύωση του, είναι προβληματική, δεν υπάρχει προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν υπάρχει πρόβλεψη για ανακύκλωση και εξοικονόμιση ενέργειας, δεν έχει “πράσινη” στέγη και δεν διαθέτει υπόγειους χώρους πάρκινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου συνηθισμένος στην απλότητα και λειτουργικότητα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους εξέφρασε απο την πρώτη στιγμή την δυσαρέσκεια του για την εικόνα που δίνει η έδρα του.
Το Ελληνικό δημόσιο αγόρασε το κτήριο απο τον Δημήτριο Μάξιμο το 1952 στην τιμή των πέντε δισεκατομμυρίων δραχμών. Η αξία του λένε, ήταν διπλάσια αλλά ο ιδιοκτήτης το παραχώρησε με τα μισά λεφτά προσφέροντας μάλιστα την επίπλωση μαζί με τους πίνακες ζωγραφικής, υπο τον όρο οτι θα διατηρηθεί για πάντα ο τίτλος “Μέγαρο Μαξίμου”.
Το πότε βέβαια θα αλλάξει η έδρα του πρωθυπουργικού γραφείου είναι σε συνάρτηση με τα οικονομικά της χώρας καθότι προς το παρόν η εντολή του Γιώργου Παπανδρέου είναι “τώρα παντού μόνο οικονομία”.

orfni

Δεν υπάρχουν σχόλια: