Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Γ. Ραγκούση με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ

Τα θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και της άμεσης μισθοδοσίας των υπαλλήλων των δήμων από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) συζητήθηκαν κατά προτεραιότητα στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο, μετά από πρόσκληση του υπουργού.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μετά τη συνάντηση, αναφερόμενος στο τρίτο μεγάλο θέμα, που αφορά την Αυτοδιοίκηση, πως θα πρέπει να υπάρξει απάντηση έως την επόμενη εβδομάδα για το αν θα ξεκινήσει το πρόγραμμα μεταξύ ΚΕΔΚΕ και ΟΑΕΔ το οποίο προέβλεπε την πλήρωση 25.000 θέσεων εργασίας επί 36 μήνες από άνεργους.

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το πρόγραμμα, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε την άμεση επιστροφή των χρημάτων της Αυτοδιοίκησης που δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένο σκοπό.

Αναφερόμενος στο "κλίμα" της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ δήλωσε πως η κατ' αρχήν εντύπωση είναι μάλλον καλή, όπως ίσχυε και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Όμως πρόσθεσε, πως "οι καλές σχέσεις συνδέονται με τις καλές αποφάσεις".

Άλλες επαφές του Γ. Ραγκούση

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για θέματα του υπουργείου (αυτοδιοίκηση, εκλογικός νόμος, θέματα διαφάνειας).

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Αναστάση Πεπονή και τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Δεύτερος κύκλος συναντήσεων θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα, με πρόσωπα που έχουν διατελέσει υπουργοί κατά το παρελθόν.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: