Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Επαφές Δρούτσα στο ΥΠΕΞ

Την επομένη της επίσκεψής του με τον πρωθυπουργό στην Κύπρο, ο αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας δέχτηκε τους πρέσβεις της Πολωνίας, της Αυστραλίας και της Κροατίας, καθώς και τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ Πέτρο Ευθυμίου.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Δρούτσα βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Οδικός Χάρτης των Βαλκανίων, το πρόβλημα με το όνομα της ΠΓΔΜ, οι εξελίξεις που σχετίζονται με την Τουρκία και η επικείμενη σύνοδος του ΟΑΣΕ.

Αναλυτικότερα με τον Πολωνό πρέσβη Μ. Κλίνγκερ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ιδιαίτερα συζήτησε την προετοιμασία της επίσκεψης του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τάσκ, την Παρασκευή,στην Αθήνα, ενώ δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την Βαρσοβία.

Με τον πρέσβη της Αυστραλίας Τζ.Ρ.Νιούμαν συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα διμερή θέματα, καθώς στα ευρύτερα διεθνή και τα εθνικά μας ζητήματα οι δύο χώρες έχουν κοινή οπτική.

Με την πρέσβη της Κροατίας Τσβετκόβιτς Κούρελετς, ο Δημ.Δρούτσας συζήτησε ιδιαίτερα την πορεία τερματισμού της ενταξιακής διαδικασίας της Κροατίας και τέλος στη συνάντηση με τον Πέτρο Ευθυμίου η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επικείμενη 17η υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα (1-2 Δεκεμβρίου), όπου αναμένονται αντιπροσωπείες από 56 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: