Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τετ α τετ Βενιζέλου με υπουργούς Άμυνας Τουρκίας και Σκοπίων

Τετ α τετ Βενιζέλου με υπουργούς Άμυνας Τουρκίας και Σκοπίων

του Μάκη Πολλάτου

Συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Τουρκία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Άμυνας κ. Βαγγέλης Βενιζέλος στη Σόφια, όπου πραγματοποιείται η ετήσια σύνοδος των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM).

Μετά τις συνομιλίες του με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας κ. Βετσντί Γκιονούλ και τον Σκοπιανό υπουργό κ. Ζόραν Κονιάνοφσκι, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες προωθεί σταθερά όλες τις μορφές συνεργασίας μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή έχει η αμυντική συνεργασία». Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι «η Eλλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της προοπτικής ένταξης όλων των χωρών της περιοχής στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς, ανάλογα με την ωρίμανση κάθε χώρας και με την διαδρομή που ακολουθεί ή πρέπει να ακολουθήσει με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» και συμπλήρωσε ότι θεωρεί «πάρα πολύ σημαντικό να παίρνει μορφή πρακτική αυτή η συνεργασία και χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας».

Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης συναντήσεις με τον διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Ευρώπη Αμερικανό ναύαρχο Μαρκ Φιτζέραλντ και τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας κ.Αρμπέν Μιάμι.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: