Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Εκτακτο Συνέδριο ΝΔ

Σε φορτισμένο κλίμα ξεκινά το πρωί του Σαββάτου το Εκτακτο Συνέδριο της ΝΔ, με τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή, του Δημήτρη Σιούφα, του Λευτέρη Ζαγορίτη και των υποψηφίων για την προεδρία.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις συνέδρων και η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας θα κλείσει με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 1,5 μονάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος, αφήνοντας ανοιχτό δεύτερο γύρο στην κούρσα της διαδοχής.

Το 40,9% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για την ανάδειξη αρχηγού, υποστηρίζουν την κ. Μπακογιάννη και το 39,4% τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Ντ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον Αδέσμευτο και στην ερώτηση εάν θα παραμείνει στην παράταξη σε περίπτωση που ο κ. Σαμαράς γίνει ο επόμενος πρόεδρος της, δηλώνει: «Δεν έχετε κανένα λόγο να αμφιβάλετε. Όπως χθες, όπως σήμερα, έτσι και αύριο θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της ΝΔ».

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην Ημερησία, λέει πως αν εκλεγεί, θα συνεργαστεί με την κ. Μπακογιάννη, ζητώντας να σταματήσουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν και την Κυριακή. Συμμετέχουν 4.459 σύνεδροι, εκ των οποίων 1.367 προέρχονται από το Λεκανοπέδιο, 344 από τη Θεσσαλονίκη, 2.680 από την περιφέρεια και 68 από το εξωτερικό.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: