Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τί είναι αυτά κ. Πετσάλνικε;


Επειδή ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι "η συγκεκριμένη ρύθμιση (ο 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής) ισχύει από το 1929, καταργήθηκε μόνο κατά την περίοδο της χούντας και επανήλθε επειδή οι υπάλληλοι δεν λαμβάνουν πρόσθετα επιδόματα(!), αλλά και διότι έχουν διαφορετικά ωράρια εργασίας(!) από τους εργαζομένους στις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου", θα κάνω τρεις απλές ερωτήσεις, προς το παρόν:

Α) Ποιος είναι ο βασικός μισθός ενός νέου υπαλλήλου στη Βουλή;
Β) Ποιο το ωράριό τους και πόσες ώρες εργάζονται ΣΥΝΟΛΙΚΑ την ημέρα;

Γ) Ισχύουν ακόμη ή όχι οι παρακάτω αποφάσεις:

ΑΠΟΦ 27-//1992 (ΑΠΟΦ ΦΕΚ Α 184 1992): Βουλή-Χορήγηση Επιδόματος Θέσης, κλπ.
1. Την καταβολή, από 1ης Ιανουαρίου 1993, στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων, στους Προϊσταμένους Τμημάτων, στους Προϊσταμένους Γραφείων και Υπηρεσιών της Βουλής ή Υπευθύνους αυτών, επιδόματος θέσεως, ως ποσοστόν επί του βασικού μισθού του κλιμακίου 1 ή Διευθυντού Α`, όπως ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής του Ν. 1505/1984, όπως συμπληρώθηκε και βελτιώθηκε με το Ν. 1810/1988, ως εξής:
α) Στον Προϊστάμενο Διευθύνσεως ίσο με 25%.
β) Στον Προϊστάμενο Τμήματος ίσο με 15%.
γ) Στον Προϊστάμενο Γραφείου ίσο με 8%.
δ) Στον Υπεύθυνο της Υπηρεσίας Ευρετηριάσεως Παλαιών Πρακτικών, εφόσον φέρει τον βαθμό διευθυντού, ίσο με 25% και εφόσον φέρει τον βαθμό τμηματάρχου ίσο με 15%.
ε) Στον Υπεύθυνο της Υγειονομικής Υπηρεσίας ίσο με 20%.
στ) Στους Υπευθύνους του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής, των Γραφείων των Αντιπροέδρων ττις Βουλής και των Γραφείων των εν τη Βουλή Κομμάτων ίσο με 20%. Στους Υπευθύνους της Ειδικής Γραμματείας του Προέδρου της Βουλής και της Γενικής Γραμματείας της Βουλής ίσο με 15%.
Οι παραπάνω δικαιούχοι, μέχρι ένας κατά περίπτωση, θα ορίζονται από τα αντίστοιχα γραφεία.
ζ) Στον Υπεύθυνο της DOCUMENTATION της Διευθύνσεως Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων ίσο με 8%.
η) Στον Υπεύθυνο των Κλητήρων Διανομής και Αίθουσας ίσο με 8%.
θ) Στον Υπεύθυνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας ίσο με 8%.
ι) Στον Υπεύθυνο της Μονάδας Μικροφωτογράφησης ίσο με 15%.
Το επίδομα καταβάλλεται και στην περίπτωση προσωρινής απουσίας των παραπάνω από τα καθήκοντά τους, αλλά όχι πέραν των δύο μηνών κάθε φορά, καθώς και στις περιπτώσεις αναθέσεως καθηκόντων Προϊσταμένου.
2. Την ετήσια επιχορήγηση του (ενιαίου) Συλλόγου των Υπαλλήλων Βουλής μέχρι του ποσού των δρχ. πέντε εκατομμυρίων (5.000.000), δυναμένου να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής.
Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από της δημοσιεύσεώς της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 1992
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

ΥΑ 4126/2002: Καταβολή επιδόματος α.14 ν.3016/02 στους υπαλλήλους της Βουλή
Επεκτείνουμε από 1ης Ιανουαρίου 2002 τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 του Ν. 3016/2002 περί καταβολής επιδόματος μέχρι του ποσού των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ και στους υπαλλήλους της Βουλής, μόνιμους, μετακλητούς και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου καθώς και στους αποσπασμένους στις υπηρεσίες της Βουλής, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Β΄ ΦΕΚ 51/Α/97) και τους ειδικούς εσωτερικούς Κανονισμούς, εφόσον δεν καταβάλλεται ή ήθελε καταβληθεί από άλλη πηγή και καθορίζουμε το ύψος του ποσού του επιδόματος αυτού, το οποίο καταβάλλεται από 1ης Ιουλίου 2002 και εφ` εξής, για όλες τις προαναφερόμενες κατηγορίες υπαλλήλων, αδιακρίτως κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας, στο ποσό των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ κατά μήνα. Τα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2002 μέχρι και 30 Ιουνίου 2002 θα καταβληθούν σε δύο δόσεις ως εξής: το ένα δεύτερο (1/2) με τη λήξη της Β΄ συνόδου της Ι΄ Περιόδου της Ολομέλειας της Βουλής και το υπόλοιπο ένα δεύτερο (1/2) με την έναρξη της νέας συνόδου.
Η καταβολή του επιδόματος αυτού στο προσωπικό της Βουλής θα συνεντέλλεται με τις τακτικές μηνιαίες αποδοχές του και θα υπόκειται στις εκάστοτε κατά νόμο κρατήσεις που υπόκεινται τα τακτικά επιδόματα, καθώς και σε κρατήσεις υπέρ του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).
Η καταβολή του στους αποσπασμένους στις υπηρεσίες της Βουλής σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Β΄- ΦΕΚ 51/Α/97) και τους ειδικούς εσωτερικούς κανονισμούς θα γίνεται με μισθοδοτικές καταστάσεις που θα συντάσσονται από τη Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων - Τμήμα Λογιστηρίου και θα υπόκειται στις εκάστοτε κατά νόμο κρατήσεις που υπόκεινται οι λοιπές τακτικές αποδοχές τους.
Από τις διατάξεις της αποφάσεως αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του ΚΑΕ 0229, 0329 του προϋπολογισμού της Βουλής, στον οποίο είναι εγγεγραμμένες σχετικές πιστώσεις.
Η απόφαση αυτή η οποία ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2002 να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 19 Ιουνίου 2002
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: