Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Λουκέτο σε όσους δεν κόβουν απόδειξη



Λουκέτο σε όσους δεν κόβουν απόδειξη

του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη

Υστερα από πρόταση κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στην περίπτωση που κάποιος γιατρός ή δικηγόρος συλληφθεί δύο φορές να μην κόβει απόδειξη σε πελάτη του, τότε αυτομάτως οι φορολογικές αρχές θα διατάσσουν τη διακοπή της λειτουργίας του ιατρείου του και ο ίδιος θα κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Δεν αποκλείεται το ίδιο μέτρο να ισχύσει και για τα καταστήματα.«Η λογική του μέτρου αυτού έχει να κάνει με την προσπάθεια καταπολέμησης της μεγάλης φοροαποφυγής που παρατηρείται ειδικά στους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου, τους καθηγητές των ιατρικών σχολών κ.ά., οι οποίοι συστηματικά δεν κόβουν αποδείξεις, αλλά χρεώνουν την κάθε ώρα από 150 έως 300 ευρώ», τονίζει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που έχει αναλάβει την ευθύνη του όλου εγχειρήματος.

«Στόχος μας είναι να πιάσουμε δέκα μεγαλογιατρούς και δικηγόρους, όχι παραπάνω. Αν αναστείλουμε διά παντός τη λειτουργία των γραφείων τους επειδή φοροδιαφεύγουν, τότε πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιποι επαγγελματίες θα συνετιστούν. Δεν είναι δυνατόν ένας μεγαλογιατρός να λέει στους πελάτες του ότι θέλει για κάθε επίσκεψη 100 ευρώ χωρίς απόδειξη και 300 με απόδειξη. Αυτά τα πράγματα πρέπει να σταματήσουν», επισημαίνει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο «ΘΕΜΑ».

Αλλάζουν όλα στο πρώην ΣΔΟΕ

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών, αλλάζουν όλα στην ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), καθώς σχεδιάζεται η αναμόρφωσή της με νέα πρόσωπα, τα οποία, σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον προσωπικό, θα αυξήσουν τη δύναμη πυρός που ήδη έχει η Υπηρεσία.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η ενδυνάμωση των υπηρεσιών και των στοχευμένων ελέγχων. «Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς, αλλά τους πλούσιους επιτηδευματίες που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει επάγγελμα τη φοροδιαφυγή», λέγεται αρμοδίως στην κυβέρνηση.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: