Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΒΟΜΒΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΙΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ>Tους 16 μισθούς, τους χλιδάτους εθνοπατέρες και το Κανάλι της Βουλής, έβαλαν στόχο οι Τρομοκράτες.



Tους υπαλλήλους της Βουλής με τους 16 μισθούς, τους 300 χλιδάτους βουλευτές και το χαζοκάναλο της Βουλής, έβαλαν στόχο οι τρομοκράτες με τη βόμβα απέναντι απο τη σουίτα που διέμενε ο Χριστοφοράκος. Aπο εδω ο ισχυρός άνδρας της Siemens έξυνε τ αχαμνά του περιγελώντας τους αστείους πολιτικούς άνδρες.

Βγήκε ο Παπουτσής και μίλησε για χτύπημα στο ναό της Δημοκρατίας.
Φυσικά δεν περιμέναμε απο τον Παπουτσή και τους υπόλοιπους εθνοπατέρες που δεκαετίες τώρα ασελγούν σε βάρος της Δημοκρατίας, να παραδεχθούν τις δικές τους ποινικές-τίποτε λιγότερο -ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα μας σ αυτή την άθλια κατάσταση.

Γιατί για το γεγονός οτι οι Ευρωπαίοι απεσταλμένοι-ελεγκτές, αντιμετωπίζουν απαξιωτικά ακόμη και τους υπουργούς, δεν φταίνει οι πολίτες αλλά οι διεφθαρμένες διαχρονικά πολιτικές εξουσίες.

Οι τρομοκράτες με τη βόμβα στη Βουλή στέλνουν ένα απλό μήνυμα: Μπορούμε να σας τινάξουμε στον αέρα ακόμη και στα κρεβάτια σας. Εκει στις βίλες των βορείων και νοτίων προαστείων που απολαμβάνετε τα κλοπιμαία σας...

pretenteris1Στη ξεφτίλα με τους 16 μισθούς αναφέρεται και το σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο "ΒΗΜΑ".
Φυσικά οι χονδρόπετσοι ηγέτες μας δεν ντρέπονται-ούτε λένε να κλείσουν
το χαζοκάναλο της Βουλής.

ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

«Ρωτώντας πας στην
Πόλη» έλεγε η γιαγιά μου και για άλλη μία φορά η αείμνηστη επιβεβαιώθηκε πλήρως. Στις 6 Ιανουαρίου σημειώναμε σε αυτή τη στήλη το εξής:

«Κι επειδή άκουσα πρόσφατα τον Πρόεδρο της Βουλής να παραδίδει μαθήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, μου γεννήθηκε μια πολύ απλή απορία:οι δεκαέξι μισθοί με τους οποίους αμείβονται ετησίως οι υπάλληλοι της Βουλής είναι προνόμιο ή δικαίωμα; Αν είναι προνόμιο, θα καταργηθεί; Αν είναι δικαίωμα, προτίθεται το ΠαΣοΚ να επεκτείνει το μέτρο και στους υπόλοιπους μισθωτούς;».

Προς τιμήν του, ο Πρόεδρος της Βουλής μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Είπε ότι το σχετικό καθεστώς έχει καθιερωθεί επί Ελευθερίου Βενιζέλου, πράγμα που δεν εξηγεί αν πρόκειται για προνόμιο ή δικαίωμα. Και είπε επίσης ότι ο ίδιος προτίθεται να ζητήσει την υπαγωγή στη φορολογική κλίμακα του 15ου και του 16ου μισθού των υπαλλήλων της Βουλής.

Εκεί λοιπόν δικαιώνεται η γιαγιά μου. Διότι ρωτώντας τον Πρόεδρο μπορεί να μη μάθαμε αν οι δεκαέξι μισθοί είναι προνόμιο ή δικαίωμα αλλά πληροφορηθήκαμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής όχι μόνο παίρνουν δεκαέξι μισθούς ετησίως αλλά και ότι οι δύο εξ αυτών είναι αφορολόγητοι! ΄Η, για να είμαι πιο ακριβής, φορολογούνται αυτοτελώς με ένα ποσοστό πολύ χαμηλότερο της κανονικής φορολογικής κλίμακας.

Δεν ξέρω αν και γι΄ αυτό ευθύνεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πληροφορούμαι όμως πως όταν ετέθη το θέμα στο διευρυμένο Υπουργικό Συμβούλιο προ της κατάθεσης του προϋπολογισμού, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσής υπεραμύνθηκε της μισθολογικής κατάστασης των υπαλλήλων της Βουλής υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά (και πολλά άλλα αντίστοιχα...) εμπίπτουν στην κατηγορία «κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων», τα οποία ουδείς δικαιούται να αμφισβητεί.

Η βασική απορία όμως του γράφοντος παραμένει. Οι δεκαέξι μισθοί (εκ των οποίων οι δύο αφορολόγητοι...) αποτελούν προνόμιο ή δικαίωμα; Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠαΣοΚ δείχνουν να το θεωρούν δικαίωμα, δικαιούμαι απολύτως να ρωτήσω: Πότε θα κινηθεί το ΠαΣοΚ ώστε το δικαίωμα αυτό να επεκταθεί σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα;

Διότι και οι δύο προαναφερθέντες έχουν ισχυρή αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και θεωρώ απίθανο είτε να προστατεύουν κατηγορίες προνομιούχων είτε να διαφωνούν με την εφαρμογή βασικών δικαιωμάτων σε όλους τους εργαζομένους. Ενώ αποκλείω παντελώς άλλα να λένε στους υπαλλήλους της Βουλής και άλλα σε εμάς, τους υπόλοιπους.

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=866

Δεν υπάρχουν σχόλια: