Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ορισμός νέων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων σε ΥΠΕΞ και ΥΠΟΙΚ

Νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς ορίστηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Οικονομίας, με απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και μετά από συνεννόηση με τους αρμοδίους υπουργούς.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, στη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ορίζεται ο Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, Τραπεζικό στέλεχος. Στο ίδιο υπουργείο, στην Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων η Λογοθέτη Μαρία, Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στη Γενική Γραμματεία Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Δρυμούσης Ιωάννης, Οικονομολόγος, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης, ο Πετράκος Γεώργιος, Οικονομολόγος, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο ίδιο υπουργείο, στην Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας ορίζεται ο Αλεξόπουλος Άρης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ο κ. Μαρκόπουλος Αντώνης, Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ, στέλεχος εταιρείας παροχής υπηρεσιών λογισμικού.

Ακολουθούν τα βιογραφικά σημειώματα των νέων στελεχών.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Μετά την απόκτηση τού βελγικού Απολυτηρίου Λυκείου, σπούδασε στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Sussex απ΄ όπου απέκτησε Bachelor Master’s και διδακτορικό στα Οικονομικά.

Το 1986 εισήλθε στην Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και ασχολήθηκε με θέματα Ε.Ε. Το 1998 μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα όπου διετέλεσε Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά Θέματα και πολιτικός και οικονομικός αναλυτής της Τράπεζας Eurobank EFG, με αντικείμενο τόσο την Ελλάδα, όσο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Την θέση αυτή κατείχε επί 11 έτη μέχρι σήμερα.

Είναι επίσης Εταίρος (“Fellow”) του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων, αλλά και άρθρα για το ευρύτερο κοινό, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ΟΝΕ, ελληνοτουρκικών σχέσεων, κ.ά.

ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα σε θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris II Pantheon.

Από το 1983 είναι Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει διατελέσει, στέλεχος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., Εθνική Εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εθνική Εκπρόσωπος στο G-24 για την προώθηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και σε διάφορες θεματικές ευρωπαϊκές και διεθνείς συναντήσεις.

Σήμερα, είναι Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με κύριο αντικείμενο τον συντονισμό των θέσεων της χώρας σε τομείς πολιτικής ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, Ένωσης για την Μεσόγειο, καθώς και τον συντονισμό των προγραμμάτων διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας της Ε.Ε..

ΔΡΥΜΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σπούδασε οικονομικά (ΑΣΟΕΕ) και απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Υπηρέτησε επί 17 έτη ως Ανώτερο Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) σε διάφορες θέσεις. Διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος στο Γραφείο του Επιτρόπου της ΕΕ την περίοδο 1995-1999, ενώ μέχρι το 2007 υπηρέτησε στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας της ΕΕ. Ήταν για 4 έτη Προϊστάμενος του Τομέα Οικονομίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΜΕΑ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ερευνητής καθώς και Προϊστάμενος Δευτερογενή Τομέα επί 20 έτη στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, κοινοτικών πολιτικών, επενδύσεων, αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, διεθνούς εμπορίου, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Ελλάδα και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αριζόνα των ΗΠΑ. Έχει γράψει ή επιμεληθεί βιβλία και άρθρα σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις περιφερειακές ανισότητες, την ανάπτυξη των πόλεων και περιφερειών και την περιφερειακή πολιτική. Έχει εκπονήσει και διαχειριστεί μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Διαθέτει σημαντική διοικητική εμπειρία και είναι Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιφερειακής Επιστήμης.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ

Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διδάσκει παράλληλα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Σπούδασε Φυσική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Southampton της Μεγάλης Βρετανίας στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στα Οικονομικά και την Οικονομετρία, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στις Πολιτικές Επιστήμες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

Στον δημόσιο τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλος αναδιοργάνωσης δημοσίων οργανισμών, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμιστικών πολιτικών καθώς και ως αξιολογητής προγραμμάτων. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα στον τομέα κατάρτισης επιχειρησιακών σχεδίων και μελέτης χρηματοδότησης επενδύσεων.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στέλεχος εταιρείας παροχής υπηρεσιών λογισμικού. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Έχει πλούσια εμπειρία σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και μέσα από την πολυετή πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην σχεδίαση Αρχιτεκτονικής Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων και την Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών. Επιπλέον έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με διαδικασίες Κοινοτικών Προγραμμάτων, τη διαχείριση μεγάλων έργων του Γ’ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ ειδικότερα στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: