Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Διακόπηκε η δίκη για τον Αλέξη Ενταση στην Αμφισσα

Κλίμα εντασης επικρατεί στην Αμφισσα, καθώς πούλμαν με αντιεξουσιαστές κατέφτασαν στην πόλη όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή, ωστόσο έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 40ο αντιεξουσιαστές από την Αθήνα, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και των δικαστών.
Οι νεαροί έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο της Αμφισσας, τη λεωφόρο Σαλώνων, ενώ είναι περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται από χθες στην περιοχή.

Η δίκη για τον Αλέξη έφερε και τον φόβο των επεισοδίων στην Αμφισσα. Πολλά καταστήματα έχουν κλειδαμπαρωθεί και έμποροι δεν πήγαν τη Δευτέρα στη δουλειά της, στους δρόμους υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργεία και η πόλη βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Μέσα στη δικαστική αίθουσα, βρίσκονται παντού άντρες των ειδικών δυνάμεων με βαρύ οπλισμό, ενώ για να μπει κανείς στην κατάμεστη αίθουσα υποβάλλεται σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Στο εδώλιο κάθονται οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του άτυχου μαθητή.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αιτήματα διακοπής της δίκης και από τις δύο πλευρές, τα οποία και έγιναν δεκτά από το δικαστήριο. Ειδικότερα, αίτημα διακοπής υπέβαλε η πλευρά της πολιτικής αγωγής, δηλαδή η οικογένεια του άτυχου Αλέξη, εκτός από τον πατέρα του (ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή), καθώς η γιαγιά του 15χρονου θύματος νοσηλεύεται από τις 11-1-2010 και η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως σοβαρή.

Γι’ αυτό το λόγο η μητέρα του Αλέξη, κυρία Τσαλικιάν δεν μπόρεσε, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί της στο δικαστήριο να εμφανιστεί ενώπιον του ακροατηρίου αν και είναι η πρώτη στη λίστα των μαρτύρων. Από την πλευρά της η υπεράσπιση του Επ. Κορκονέα υπέβαλε και αυτή αίτημα διακοπής της δίκης λόγω του ότι ο βασικός συνήγορος του ειδικού φρουρού κ. Αλέξης Κούγιας αγορεύει σε άλλη δίκη, στη Μυτιλήνη (στη δίκη για το θάνατο στη Μύκονο του Αυστραλού Ντουζόν).

Στο εδώλιο, ψύχραιμος ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, ντυμένος με τζιν και ένα κόκκινο μπουφάν. Ο κατηγορούμενος συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα της αίθουσας που είναι κατάμεστη από πολίτες, αστυνομικούς και δημοσιογράφους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: