Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου


Το αδιέξοδο, που διαμορφώνεται στις σχέσεις κυβέρνησης – αγροτών, με τα μπλόκα να παραμένουν στους εθνικούς δρόμους, αλλά και η αποτίμηση των αντιδράσεων επί του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της μεσημεριανής άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως έχει αποδειχθεί στις άτυπες αυτές συνεδριάσεις του υπουργικού γίνονται πολύ πιο σοβαρές συζητήσεις απ’ ό,τι στις επίσημες συνεδριάσεις του οργάνου, υπό τις τηλεοπτικές κάμερες. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαίο να διεξαχθεί σε αυτή την κρίσιμη φάση η συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος και τα προβλήματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των υπουργών. Η κατάσταση είναι μεν ελεγχόμενη ακόμη, αλλά τα κρούσματα συνεχώς πληθαίνουν και όλοι προβλέπουν ότι εάν δεν υπάρξουν κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, θα ξεσπάσει σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση, που ίσως φτάσει και στην απομάκρυνση υπουργού ή υπουργών!

Πέραν του προβλήματος του συντονισμού η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει κυρίως στο αγροτικό πρόβλημα, αφού είναι προφανές ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές δεν υποχωρούν εάν δεν διατεθούν μεγάλα ποσά στους αγρότες, την ώρα όμως που τα ταμεία δεν έχουν και μεγάλες δυνατότητες. Ο διάλογος πάντως, που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν συγκινεί τους αγρότες, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πολιτική πίεση και την κοινωνική απομόνωση των μπλόκων και δεν συζητά επιβολή αστυνομικών μέτρων για τη διάλυσή τους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: