Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Aegean- Olympic Air

Ανακοινώθηκε η συγχώνευση των αεροπορικών εταιριών Olympic Air και Aegean. Η νέα εταιρία θα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ και οι εταιρείες Olympic Handling και Olympic Engineering θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος. Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα χρησιμοποιεί το όνομα και τα σήματα της Olympic Air έπειτα από το μεταβατικό χρονικό αλλαγών και προσαρμογής, κατά το οποίο θα χρησιμοποιούνται παράλληλα το όνομα και τα σήματα της Aegean.

Η συμφωνία πρέπει να υλοποιηθεί μετά την 9η Σεπτεμβρίου, καθώς τότε συμπληρώνεται ένα έτος από την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, διάστημα εντός του οποίου η MIG έχει δεσμευθεί έναντι του ελληνικού Δημοσίου ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία μετοχική αλλαγή.

Με βάση τη συμφωνία ο βασικός μέτοχος της Aegean (Όμιλος Βασιλάκη) και ο μοναδικός μέτοχος της OA (Marfin Investment Group) θα έχουν ισότιμη μετοχική συμμετοχή στην ενοποιημένη εταιρεία. Στην εταιρεία θα παραμείνουν, διατηρώντας αναλογικά τη συμμετοχή τους ως μέτοχοι, οι όμιλοι Λασκαρίδη, Β. Κωνσταντακόπουλου, Γ. Δαυίδ και Λ. Ιωάννου καθώς και η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι δύο εταιρίες έχουν συνολικά στη διάθεσή τους 64 αεροσκάφη, από τα οποία τα 39 είναι υπερσύγχρονα Airbus. Η Aegean έχει προσωπικό 2.500 άτομα και η Olympic Air 3.350 μαζί με την Olympic Handling και την Olympic Engineering. Επίσης οι δύο εταιρίες πραγματοποιούν 65 δρομολόγια εσωτερικού και 41 εξωτερικού.

Του νέου σχήματος θα ηγηθούν οι κύριοι Βασιλάκης και Βγενόπουλος.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης
δήλωσε: "Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Aegean υλοποιείται ένα όραμα για καινοτόμες, ποιοτικές υπηρεσίες με σημαντικές επενδύσεις. Τα μεγέθη των ανταγωνιστών στις αερομεταφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστούν αναγκαία τη σύνθεση των ελληνικών δυνάμεων για να πετύχουμε αυτοδύναμη κάλυψη των αναγκών της στρατηγικής μας βιομηχανίας, του τουρισμού, επέκταση των επιλογών προορισμών για τους καταναλωτές αλλά και να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ελληνικών εταιριών και την απασχόληση στον κλάδο".

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος
σημείωσε: "Οι σημερινές συγκυρίες τόσο της Ελληνικής Οικονομίας όσο και του Κλάδου των Αερομεταφορών επιβάλλουν συγκέντρωση δυνάμεων για την διατήρηση ανταγωνιστικών τιμών στους καταναλωτές, την προστασία θέσεων εργασίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συγχώνευση της OLYMPIC με την AEGEAN επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους και παράλληλα διατηρεί και γιγαντώνει το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ που είναι κομμάτι της εθνικής μας παράδοσης και περιουσίας και κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: