Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση Πετσάλνικου για το δημοσίευμα - σοκ του Focus

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου προκάλεσε το σημερινό εξώφυλλο του έγκριτου περιοδικού Focus, που αποκαλεί τους Έλληνες "απατεώνες" και συνοδεύεται από χυδαίο εξώφυλλο με παραποιημένη φωτογραφία της Αφροδίτης της Μήλου.

Ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε να δει τον γερμανό πρέσβη για το θέμα και έστειλε επιστολή προς το ΜΜΕ, αναφέροντας ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ευνοϊκή αγορά για την γερμανική βιομηχανία όπλων και άμυνας, ότι η Γερμανία είναι ο βασικός εξαγωγέας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και ότι και η Γερμανία έχει λάβει πληθώρα κονδυλίων απο την Ε.Ε. για την ενσωμάτωση του πρώην ανατολικού τμήματος.

Για δημοσιεύματα ανάξια σχολιασμού έκανε νωρίτερα λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους.

Δημοσίευμα - σοκ

Σε νέα "ύψη" οξύτητας φέρνει την κριτική κατά της χώρας μας, το εξώφυλλο του έγκριτου γερμανικού περιοδικού Focus, το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα. Κεντρικός τίτλος στο εξώφυλλο είναι "απατεώνες στην Ευρω - οικογένεια", ενώ η φωτογραφία που το κοσμεί είναι μία παραποιημένη εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία.

Το ερώτημα που θέτει το δημοσίευμα είναι αν η Ελλάδα "τρώει" τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων. Οι συντάκτες επισημαίνουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κρίση στην Ελλάδα στην ευρωστία του ευρώ και στη γερμανική οικονομία, ενώ αναφέρουν ότι οι Έλληνες είναι εξίσου σοκαρισμένοι με τους Γερμανούς, για το τί πραγματικά συμβαίνει στο ταμείο της χώρας τους.

Ρεπορτάζ του Focus για το δημοσίευμα

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: