Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη Παπανδρέου στο BBC

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική στήριξη, για να μπορεί να δανειστεί με τους ίδιους όρους που δανείζονται οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, τόνισε στη συνέντευξή του στο BBC ο πρωθυπουργός.

«Δώστε μας χρόνο, δώστε μας στήριξη -και δεν μιλώ για οικονομική, αλλά για πολιτική στήριξη- προκειμένου να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και ότι είμαστε και πάλι αξιόπιστοι», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι επισημαίνει στους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη δανεισμού. Οι ανάγκες μας για δανεισμό είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αυτό που λέμε είναι απλά ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να δανειστούμε με τα ίδια επιτόκια που δανείζονται και οι υπόλοιπες χώρες και όχι με τα υψηλά επιτόκια που υπονομεύουν τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων [για τη μείωση του ελλείμματος]», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εκπομπή του Άντριου Μαρ του βρετανικού καναλιού.

«Βρισκόμαστε εντός των στόχων, και ακόμη υψηλότερα, στα στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου, οπότε πηγαίνουμε καλά. Εάν πράγματι χρειαστούν επιπλέον μέτρα, θα τα λάβουμε προκειμένου να μειώσουμε το έλλειμά μας κατά 4% εντός του 2010. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό, εάν είναι απαραίτητο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινωνίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Παρά το γεγονός ότι είναι πράγματι μέτρα λιτότητας και είναι πράγματι οδυνηρά, η κυβέρνηση έχει τη στήριξη του 50% με 60% του πληθυσμού για την εφαρμογή των μέτρων».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: