Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Η απάτη της Ν.Δ. με το έλλειμμα

ώς σε μία μέρα το “μείωσε” κατά 3 δισ. €

Τα μέλη της επιτροπής πουανέλαβε την έρευνα βρήκαν ότι στην περίπτωση του χρέους των νοσοκομείων τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί κατά 3 δισ. ευρώ και από 5,2 δισ. που ήταν πραγματικά, η Eurostat ενημερώθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ότι το χρέος δεν ξεπερνούσε τα 2,2 δισ. ευρώ.Μάλιστα, όπως καταδεικνύουν τα πρακτικά που φέρνει στη δημοσιότητα το ΘΕΜΑ, η γραμμένη στα αγγλικά επιστολή προς την κοινοτική στατιστική υπηρεσία υπογράφεται από στέλεχος του υπουργείου Υγείας που δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τη γλώσσα και ότι της ζητήθηκε να εξυπηρετήσει μια κατάσταση!

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε μετά τις εκλογές προχώρησε σε σύσταση επιτροπής η οποία θα διερευνούσε αν και πώς μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης άλλαζαν τα στοιχεία και παρουσίαζαν πλασματικό δημόσιο χρέος στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πλασματικό έλλειμμα, ειδικά για την περίοδο του 2009, αποτελεί το στοιχείο εκείνο που πριν από λίγες εβδομάδες οδήγησε τη Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ να απαιτήσει από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου Åsνα μπει στην Ελλάδα κάποιος φυλακήÅt, όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βασίλης Μανεσιώτης, διευθυντής και σύμβουλος διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής που σύστησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, πριν από μερικές ημέρες κατέθεσε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Τα όσα ανέφερε εκεί αφορούσαν πέντε περιπτώσεις αλλοίωσης στοιχείων, τις οποίες πρόλαβε η επιτροπή μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που της είχε δοθεί να διερευνήσει.

Υπέγραψε επιστολή στα αγγλικά χωρίς να ξέρει τη γλώσσα

Ο σύμβουλος διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν αποκαλυπτικός - ειδικά στην περίπτωση για το
δημόσιο χρέος των νοσοκομείων.

Οπως προκύπτει από την έρευνα της επιτροπής, το υπουργείο Υγείας είχε στη διάθεσή του πίνακα από τον οποίο προέκυπτε ότι το χρέος αγγίζει τα 5,2 δισ. ευρώ και στη Eurostat έστειλαν το χρέος μειωμένο κατά 3 δισ. ευρώ, δηλαδή το εμφάνισαν σαν 2,2 δισ. ευρώ. Τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν τη διευθύντρια που είχε υπογράψει την επιστολή με το πλασματικό χρέος - επιστολή γραμμένη στα αγγλικά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους εκείνη δήλωσε στην επιτροπή ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει αγγλικά, αλλά επίσης αγνοούσε το περιεχόμενο του εγγράφου που της είχαν δώσει να υπογράψει. ÅsΚαλέσαμε την κυρία που είχε υπογράψει αυτή την επιστολή. Πρόκειται για τη γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, που υπέγραψε ως προϊσταμένη του διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών. Ομως μας δήλωσε ότι δεν ήξερε το θέμα σε βάθος.

Της έδειξα ένα δημοσίευμα των ‘‘Financial Times’’ που έγραφε ότι μέχρι το τέλος του 2009 τα ελλείμματα θα είναι 7 δισ. Μου δήλωσε ότι δεν μπορεί να διαβάσει αγγλικά, αλλά η επιστολή που έχει γράψει και βρίσκεται στο παράρτημα είναι στα αγγλικά. Δηλαδή έχει υπογράψει μια επιστολή στα αγγλικά ενώ δεν γνωρίζει αγγλικά. Μας είπε ότι κάποια στιγμή τής ζητήθηκε να εξυπηρετήσει μια κατάσταση…, κατέληξε ο κ. Μανεσιώτης
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: