Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Κριτική Σαμαρά για μέτρα και Εξεταστική


«Μας ρωτούν Συναίνεση ή όχι; Απαντώ: Στηρίζω τη χώρα, όχι την κυβέρνηση», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. «H χώρα έχει ανάγκη από ενότητα και όχι από διχαστικά διλήμματα, το ΠΑΣΟΚ παραπαίει, αντί να κυβερνά στήνει εξεταστικές επιτροπές», υπογράμμισε.

Ειδικότερα για την Εξεταστική για την Οικονομία σημείωσε ότι «τέτοια ώρα είναι λάθος». «Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Κρεμάμε ΄΄στα μανταλάκια΄΄ των ξένων πρωτευουσών, όσα μας εκθέτουν σαν χώρα», πρόσθεσε. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «αν η κυβέρνηση προχωρήσει, βεβαίως και θα δεχθούμε την Εξεταστική». «Δεν μας φοβίζει τίποτε. Ολα στο φώς», υπογράμμισε. «Και προσέξτε: όταν λέω δεν καλύπτουμε κανένα, το εννοώ, δεν καλύπτουμε κανένα», επισήμανε.

«Μας ρωτούν: Τι είναι προτιμότερο; Να πάρει τώρα τα μέτρα η κυβέρνηση; Ή να τα επιβάλλουν αργότερα οι Βρυξέλλες; Απαντώ: Είναι ψευτοδίλημμα», είπε ο κ. Σαμαράς. «Υπάρχουν ΄΄μέτρα΄΄ και ΄΄μέτρα΄΄», συνέχισε, «μέτρα στραγγαλισμού της Οικονομίας, ποτέ, μέτρα νοικοκυρέματος, έπρεπε να έχουν παρθεί από τις 5 Οκτωβρίου».

«Οσο καθυστερούμε, σφίγγει η θηλιά με ευθύνη της κυβέρνησης», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της το κόμμα του και σε περίπτωση προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο «είναι μια λύση αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη».

Τα μέτρα θα πρέπει να περικόψουν τη δημόσια σπατάλη και όχι τις ανάγκες των πολλών, πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι πλέον αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη και να μην στεγνώσει η αγορά.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την απόδωση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να πολιτογραφούμε αυτόματα όποιους μπαίνουν παράνομα στην χώρα χωρίς να τους ενσωματώνουμε. Ενσωμάτωση σημαίνει να τους εντάσσουμε στην ημετέρα παιδεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε το όραμα του για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που βασίζεται στις αξίες της «Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας και της Ανταγωνιστικότητας». «Αν έπρεπε περιγράψω με μία φράση το σύνθημά μου θα ήταν ανταγωνιστικότητα παντού, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην εξωτερική πολιτική στην άμυνα», είπε.

Επίσης, κάλεσε τους νεοδημοκράτες να προβάλουν παντού τις αξίες του κόμματος και να βάλουν τέρμα στον «ιδεολογικό αφοπλισμό», να ανατρέψουν τη θεωρία του 60%-40%, σύμφωνα με την οποία η κεντροδεξιά είναι πάντα η μειοψηφία στην κοινωνία και να δημιουργήσουν μία νέα κοινωνική πλειοψηφία.

ΛΑΟΣ


«Σε περίοδο κρίσεως όπου ακόμη και το ένα ευρώ μετράει, είναι αδιανόητο η ΝΔ να ξοδεύει για κομματικές φανφάρες δύο εκατομμύρια ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: