Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ολι Ρεν: Ετοιμη η ΕΕ για μία ταχεία παρέμβαση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για μία ταχεία παρέμβαση προς βοήθεια της Ελλάδας, άφησε να εννοηθεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, στο γερμανικό Τύπο.

«Η ΕΕ έχει τα μέσα (να θέσει σε λειτουργία) μία ταχεία και συντονισμένη βοήθεια», δηλώνει ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας Welt am Sonntag.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Τα χρηματοοικονομικά μέτρα βοηθείας μπορεί να υλοποιηθούν σύντομα, αλλά θα συνεπάγονται αυστηρών υποχρεώσεων» της Ελλάδας έναντι των εταίρων της, αναφέρει.

«Είναι σημαντικό την προσεχή εβδομάδα η ΕΕ να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό συμπέρασμα αναφορικά με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για μία συντονισμένη και υπό όρους ενέργεια, αν αυτό χρειασθεί και κριθεί αναγκαίο», επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Την Παρασκευή ο Όλι Ρεν, κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να συμφωνήσουν σε ένα σαφές πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο θα βρίσκεται σε αναμονή.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: