Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ποινική δίωξη και έρευνες για τη γιάφκα







Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε εναντίον των έξι συλληφθέντων- αφορούν σε όλα τα χτυπήματα της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας" από το 2003 και μετά.

Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Επίσης, η δίωξη αφορά στα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ο εκ των συλληφθέντων Ν. Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου η υπόθεση των έξι να ανατεθεί σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, ζητεί με επείγον έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Φ. Μακρή, ο εισαγγελέας του ΑΠ, Ι. Τέντες

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη έλαβαν από την 19η τακτική ανακρίτρια οι έξι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Ν. Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο εντολέας του, που σύμφωνα με τη δίωξη φέρεται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

Επεισόδια στην Ευελπίδων

Οι έξι προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω απο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο. Έξω και γύρω από την Εισαγγελία συγκεντρώθηκαν περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους.

Κατά την έξοδό τους από τον εισαγγελέα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικής δύναμης. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία σύλληψη και μία προσαγωγή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
-----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: