Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Έκτακτη συνεδρίαση για τα επαγελλματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ και Κολλεγίων

Eκτάκτως συνεδρίασαν στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο οι πρυτάνεις των πολυτεχνείων και οι κοσμήτορες των πολυτεχνικών σχολών, καθώς και οι πρυτανικές αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων Κολεγίων.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι πρυτάνεις υπογραμμίζουν «τις πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της ισοπέδωσης της Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον επιπτώσεις από την άσκηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τόσο με το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώρισης των κολεγίων, ως ισοτίμων, όσο και με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ».

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι «δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες διαβούλευσης. Για τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ, αγνοήθηκαν οι προτάσεις των τεσσάρων πρυτάνεων, που μετείχαν στην αρμόδια επιτροπή, οι προτάσεις των συνόδων πρυτάνεων και κοσμητόρων των πολυτεχνείων της χώρας, καθώς και οι προτάσεις των προέδρων των Επιμελητηρίων».

Οι πρυτάνεις καταλήγουν επισημαίνοντας ότι δεν συναινούν στις πολιτικές και πρακτικές του υπουργείου Παιδείας, καλούν την αρμόδια υπουργό και τον πρωθυπουργό «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και ζητούν άμεσα συνάντηση «ώστε να αποφευχθούν τα ίδια λάθη πολιτικής, που οδήγησαν σε αδιέξοδο τόσο την Οικονομία, όσο και την Παιδεία».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: