Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Πάρτι μετοχών με μεγάλη πτώση στα spreads

Στα 1,36 δολάρια ανεβαίνει το ευρώ

Διατηρείται η εκρηκτική άνοδος στις τραπεζικές μετοχές το Χρηματιστήριο,ενώ το κόστος δανεισμού ( spread ) παραμένει στις 333 μονάδες για τα 10ετή ομόλογα, έναντι του γερμανικού bund, με συναλλαγές 500 εκατ. ευρώ.

Όπως φαίνεται από τις συναλλαγές, οι short θέσεις δεν θα κλείσουν εύκολα, γι αυτό οι τιμωροί των ομολόγων δεν θα παραδοθούν τόσο εύκολα.

Με άλλα λόγια το κόστος δανεισμού αποκλιμακώθηκε λίγο πάνω απο 60 μονάδες μετά το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν μονομιάς τα προβλήματα.

Εξάλλου, η αυριανή δημοπρασία των έντοκων γραμματίων μπορεί να καλυφθεί εύκολα από τις ελληνικές τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά, τα κερδοσκοπικά funds ποντάρουν στο γεγονός ότι, αν η Ελλάδα προσφύγει στον μηχανισμό, τότε θα ξεκινήσουν νέες πωλήσεις ομολόγων, διότι το καταστατικό αρκετών απαγορεύει να διαθέτουν ομόλογα χωρών που προσφεύγουν στο ΔΝΤ.

Κατά τα άλλα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2079 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 4,41%.

Κέρδη 11,13% για την Eurobank, 11,36% για την Τράπεζα Πειραιώς. Στα 14,89 ευρώ η μετοχή της Εθνικής κερδίζει 8,06%. Άνοδος 6,58% για την Αγροτική Τράπεζα και άνω του 3% για τις κυπριακές τράπεζες. Κέρδη άνω του 4% για Μυτιληναίο και Ελλάκτωρ.

Στα 219 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: