Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Κ. Μπατζελή: Πρέπει να δαμάσουμε τη "Λερναία Ύδρα" του ελλείμματος

Σύμβαση του προγράμματος «Leader», ύψους 10,9 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή με το νομάρχη Δράμας Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη. Τα χρήματα θα διατεθούν για πολλαπλές δράσεις, κυρίως όμως για την υποστήριξη αγροτουριστικών υποδομών και για πρόγραμμα υλοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων.

Σε δηλώσεις της, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα πρέπει να έχει καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αναφερόμενη στις αγροτικές επιδοτήσεις σημείωσε ότι «πλέον ένα μεγάλο μέρος επιδοτήσεων θα εκταμιεύεται από τον εθνικό προϋπολογισμό για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια».

«Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί 160 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διατεθούν σε εξισωτικές αποζημιώσεις», ανέφερε η υπουργός.

Σε ερώτηση για την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης η κ. Μπατζελή σημείωσε: «Βρισκόμαστε σε περίοδο διαχείριση κρίσης και ως κυβέρνηση δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι θα βγούμε από αυτήν με το πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης και τη συγκρότηση κοινωνικών συμμαχιών».

«Τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε εξαγγείλει», συμπλήρωσε, «θα τις υλοποιούσαμε σε κάθε περίπτωση, άσχετα από την κρίση. Πρέπει, τα επόμενα χρόνια, να δαμάσουμε τη "Λερναία Ύδρα" του ελλείμματος και τους χρέους», τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, η κ. Μπατζελή ανάφερε ότι τέσσερα είναι τα βασικά εργαλεία στα οποία θα βασιστεί η κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων για την αγροτική ανάπτυξη: το πρόγραμμα ΟΠΑΧ για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, το ΕΣΠΑ, το Leader και το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τις αγροτικές υποδομές.

Η υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: