Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ...


Αυτή η ιστορία, με την προσπάθεια καλλιέργειας εμπιστοσύνης στο Ε.Σ.Υ. μερικές φορές γυρίζει μπούμερανγκ. Θύμα ήταν ο υπουργός κ. Λοβέρδος όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο ΓΝ Βέροιας όπου αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η ανεπάρκεια του Ε.Σ.Υ. Ο αξονικός τομογράφος ήταν εκτός λειτουργίας! Έτσι μεταφέρθηκε στο γειτονικό ΓΝ Νάουσας. Προκειμένου να μην περιοδεύσει και στις υπόλοιπες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός, ορθώς αποφάσισε να μην «παίξει» με την υγεία του! Έφυγε αξημέρωτα... για την Αθήνα προκειμένου να εισήχθη στο ΝΙΜΤΣ.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Το Ε.Σ.Υ. δεν νοσεί απλά. Πνέει τα λοίσθια και ο τομέας της ιδιωτικής περίθαλψης, ο οποίος λειτουργεί χωρίς ουσιαστικούς κανόνες δεν έχει ούτε το «διαμέτρημα» ούτε το «ειδικό βάρος» για να αναπληρώσει τα κενά του.
Ο κ. Λοβέρδος ως υπεύθυνος ενός υπουργείου άμεσα σχετιζόμενου με την παροχή υπηρεσιών υγείας, αφού ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία του, πέραν των όσων άμεσα θα μπορούσε να πράξει, θα μπορούσε να δράσει καταλυτικά ευαισθητοποιώντας και τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου κάτι να αλλάξει πραγματικά.
Αλλιώς, θα γίνουμε μάρτυρες ενός από τα διαβολικά παιχνίδια της μοίρας με την κα. Γεννηματά ως υφυπουργό υγείας να βάζει ταφόπλακα στο δημιούργημα του πατέρα της.

/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: