Σάββατο 8 Μαΐου 2010

«Έρχονται και πρέπει να έρθουν» Ριζικές ανατροπές παντού προαναγγέλλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου



ΑΠΕ
«Η οικονομία παράγει πλούτο, απλώς κάποιοι τον νέμονται. Αρα λοιπόν χρήματα υπάρχουν» λέει ο υπουργός
Αθήνα



Συνέχεια στις διαρθρωτικές αλλαγές προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του πακέτου μέτρων.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο Γ.Παπακωνσταντίνου διευκρινίζει ότι «έρχονται και πρέπει να έρθουν ανατροπές» στα κλειστά επαγγέλματα, τη λειτουργία του Κράτους, το φορολογικό, το πώς λειτουργεί η αγορά εργασίας, οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει κατάργηση κεκτημένων, ο υπουργός κάνει διάκριση μεταξύ κεκτημένων που σωστά έχουν κατακτηθεί, αλλά και άλλων που αφορούν συντεχνιακές διεκδικήσεις, «στις οποίες κάποια στιγμή το κράτος υποχώρησε και τις οποίες πρέπει να τις ξαναδούμε».

Ο ίδιος σημειώνει ότι αν το πρόγραμμα πετύχει και μειωθεί με γοργούς ρυθμούς το έλλειμμα, «έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε διαφορετικά. Και δεν εννοώ τόσο πολύ σε σχέση με τους έμμεσους φόρους, όσο κάποιες διορθωτικές κινήσεις σε σχέση με τα εισοδήματα.»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, προκειμένου να σωθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, εκτιμά ότι θα υπάρξει συγκράτηση των μισθών: «Γιατί όταν έχουν την επιλογή ανάμεσα στο να κάνουν απολύσεις ή να υπάρξει κάποια μισθολογική συγκράτηση, πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τη συγκράτηση των μισθών.»

Τέλος, σχολιάζει το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», για το οποίο η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός τονίζει ότι το ελληνικό κράτος, εφόσον συλλέγει τους φόρους, έχει χρήματα. Αν δαπανά παραγωγικά και όχι πελατειακά έχει χρήματα.

«Η ελληνική οικονομία παράγει πλούτο, απλώς κάποιοι τον νέμονται. Αρα λοιπόν χρήματα υπάρχουν.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: