Σάββατο 8 Μαΐου 2010

H Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέναντι στις ιστορικές της ευθύνες..!!


Αντώνης Γαλανόπουλος, μέλος Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τα στελέχη της Νεολαίας κι οι φοιτητές της Π.Α.Σ.Π διαδραμάτιζαν,από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,σημαντικό ιδεολογικό κι οργανωτικό ρόλο εντός του Κινήματος. Τα τελευταία χρόνια ολοι εμείς σε κατ'ιδιαν συζητήσεις τονίζουμε την απουσία πολιτικής.Η ιδεολογια κι η πολιτική θυσιάστηκαν στο βωμο των ομάδων και των παραγόντων.
Κάποτε ο χώρος της Νεολαίας ήταν προνομιακό πεδιο ανάπτυξης των συγκρούσεων που είχαν ως ζητούμενο τη μελλοντική φυσιογνωμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σημερα παραμένει ενας χωρος συγκρούσεων. Συγκρούσεων για τις καρεκλες και συγκρούσεων για την “επαγγελματικη-πολιτικη” καριερα ολιγων.
Αυτοί που τα πρώτα χρονια διαμόρφωναν το κλιμα στο Κίνημα ήταν οι νεολαίοι που συνυπήρχαν με το Π.Α.Κ. Οι νεολαιοι που ζητουσαν ενα κομμα με αριστερούς όρους,προτάσσοντας τον μαρξισμό ως εργαλείο ανάλυσης,εμπνεόμενοι απο τον Πωλ Σουιζυ και τον Σαμιρ Αμιν.
Σημερα η Νεολαια Πασοκ είναι ενα θερμοκήπιο ανα-παραγωγης στελεχών παλαιοκομματικού τύπου. Είναι εν αναμονή κομματικά στελέχη.Μαθαινουν να μιλουν απο νωρις με τη γνωριμη ξύλινη γλωσσα των τηλεοπτικών παραθύρων,να κοιτούν το ιδιωτικο συμφερον και να απομακρύνονται απο τα πραγματικά προβλήματα.
Η Νεολαία Πασοκ που εφτανε στο σημειο να ασκεί κριτική και να αμφισβητεί τον ιδιο τον Ανδρεα Παπανδρεου,σημερα υποτασσεται χωρις κανενα προβλημα σε πολιτικα και βουλευτικα γραφεια για να εξασφαλισει την επιβιωση της.
vathiprasino

Δεν υπάρχουν σχόλια: