Καλωσορίζοντας τον Κινέζο αντιπρόεδρο, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη «στρατηγική σχέση Ελλάδας και Κίνας», τις εμπορικές συμφωνίες και τη «συνεχή και ουσιαστική συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».
Απαντώντας ο κ. Ντεγιάνγκ αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπογράφηκαν και αναφέρθηκε στη «πολιτική βούληση της κινεζικής Κυβέρνησης, για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων». Επιπλέον, σε αναφορά στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ότι «με την ισχυρή ηγεσία σας, η Ελλάδα σίγουρα θα ξεπεράσει αυτές τις προσωρινές δυσκολίες, που αντιμετωπίζετε. Η κινεζική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές, ισχυρές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν εμπορικούς εταίρους για επενδύσεις».
Νωρίτερα, ο κ.Ντεγιάνγκ είχε επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ενώ προγραμματίζονται και επαφές με υπουργούς.
Στόχος είναι η συνεργασία σε σειρά τομέων, με τις επενδύσεις σε λιμάνια και επεκτάσεις λιμανιών να ξεχωρίζουν. Υπογράφηκαν 14 συμφωνίες, μεταξύ τους η διακρατική συμφωνία για τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας και συμφωνίες με εταιρείες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου