Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η «τρόικα» ελέγχει τα εργασιακά



Τα εργασιακά, με έμφαση την περικοπή των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι Ε.Ε - Ε.Κ.Τ - Δ.Ν.Τ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή του μνημονίου...




Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν διασφαλιστεί οι αποζημιώσεις λόγω συνταξιοδότησης και η διαπραγμάτευση γίνεται για μικρή βελτίωση των αποζημιώσεων των εργατών σε συνδυασμό με περικοπή τουλάχιστον 25% των αποζημιώσεων των υπαλλήλων.

Στις συναντήσεις που θα έχει το υπουργείο με την Τρόικα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις επικουρικές συντάξεις με στόχο την καταβολή τους τουλάχιστον στα εύρωστα ταμεία, τη συνταξιοδότηση των μητέρων με ανήλικα και τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι να δοθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος στην εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας.

Επίσης την Τρίτη οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το Υπουργείο Εσωτερικών και στην συνέχεια το Υπουργείο Οικονομίας για θέματα που έχουν σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο, τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Την Τετάρτη το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την Εθνική τράπεζα, την EUROBANK αλλά και το ΙΟΒΕ.

Την Πέμπτη θα επισκεφθούν και πάλι την Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υγείας.

Την Παρασκευή αναχωρούν για να συντάξουν την πρώτη ενδιάμεση έκθεση και θα επιστρέψουν για νέο έλεγχο τον Ιούλιο.

ENET
Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: