Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

FT: «Η Κίνα ετοιμάζεται να επενδύσει σε ελληνικά projects»

.nooz.gr
Επενδύσεις αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική ναυτιλία, τα logistics και σε projects αεροδρομίων στη χώρα μας εξετάζει η Κίνα, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Διευρυμένη συνάντηση υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Κινέζο ομόλογό του Ζανγκ Ντετζιάνγκ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή 14 συμφωνιών, πραγματοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση είναι παρόντες, από ελληνικής πλευράς, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη , ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Δ. Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Πάμπουκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Από κινεζικής πλευράς, ο υπουργός Μεταφορών Λι Σεγκλίν, θεσμικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι συμφωνίες αφορούν κυρίως τους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού , των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου.

Νωρίτερα, ο κ. Πάγκαλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου προσκεκλημένος του Έλληνα αντιπροέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: