Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Σήμερα αποφασίζει η ΟΛΜΕ



Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να καθορίσει τη στάση του, ύστερα από τη νέα απόφαση που τροποποιεί προηγούμενη κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Παιδείας και με την οποία επιλύεται το ...


ένα από τα δύο αιτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την πληρωμή εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Λύνεται, δηλαδή, το ένα αίτημα της άμεσης καταβολής με Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ). Παραμένει όμως το θέμα του ύψους των αμοιβών, οι οποίες έχουν μειωθεί ιδιαίτερα για μία κατηγορία από τους εμπλεκόμενους που είναι το επικουρικό προσωπικό. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που καταχωρούν τις βαθμολογίες.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ, διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες (σσ. συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το τέλος Ιουνίου).

Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, είχε καλέσει τους καθηγητές να συνεχίσουν την αποχή τους από τα βαθμολογικά κέντρα, που διαρκεί τουλάχιστον μία βδομάδα, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι "παρά τις αρχικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το ύψος των αμοιβών, έχουμε πρωτοφανείς μειώσεις των ήδη χαμηλών αμοιβών των απασχολουμένων εκπαιδευτικών και την καταβολή τους σε βάθος χρόνου με το σύστημα των εντελλομένων και όχι με χρηματικά εντάλματα πληρωμής, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία".

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είχε διαβεβαιώσει από την πρώτη στιγμή που κήρυξε αποχή η ΟΛΜΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν τα χρήματά τους.

Ειδικότερα όμως, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, επειδή υπάρχουν μειώσεις στις καταβολές των αποζημιώσεών τους και προειδοποιούν, ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να επανέλθει το καθεστώς αποζημιώσεων, όπως ίσχυε.

ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια: