Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Θυελλώδης συνεδρίαση στην Εξεταστική της Siemens

nooz.gr
/Σε τεταμένη ατμόσφαιρα συνεδριάζει η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, στον απόηχο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή ένα e-mail και δύο φαξ με αποδέκτη τον επιχειρηματία Μάριο Κάτσικα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση του Σήφη Βαλυράκη από την προεδρία της Επιτροπής, μετά τη θύελλα για το σημείωμα το οποίο θεωρήθηκε ότι μιλούσε για εντολή χρηματισμού υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης από τη Siemens. H επίμαχη φράση cabinet man μεταφράστηκε επισήμως ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, κυριολεκτικά όμως σημαίνει "ντουλαπάς".

"Το πολιτικό φιάσκο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Για να καλύψει την ανυπαρξία “ιδιόχειρου σημειώματος Χριστοφοράκου”, για δήθεν μίζα σε γαλάζιο Υπουργό, αναγκάστηκε να επινοήσει ένα e-mail, το οποίο τελικά αποδείχτηκε ότι δεν αφορούσε “Υπουργό”, αλλά…ντουλαπά!" αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής Κ. Τζαβάρας.

Ο ίδιος κατήγγειλε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι παρόμοιο έγγραφο που φέρεται να είναι ιδιόγραφο σημείωμα του φυγόδικου πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, δεν υπάρχει στη δικογραφία, ενώ το ανεζήτησε και δεν το βρήκε στη γραμματεία της επιτροπής.

Ο κ. Βαλυράκης πέρασε στην αντεπίθεση και στην Επιτροπή επικράτησε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν στη δικογραφία της Siemens το ηλεκτρονικό μήνυμα και τα δύο φαξ με αποδέκτη τον επιχειρηματία, Μάριο Κάτσικα. Τα επίμαχα έγγραφα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έκαναν το πρωί της Τετάρτης οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.

Την Τετάρτη καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Κάτσικας, ο οποίος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τον Μ. Χριστοφοράκο.

Τι προηγήθηκε

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σ. Βαλυράκης, παρουσίασε την Τρίτη σειρά εγγράφων που- όπως είπε- ανήκουν στον φάκελο της δικογραφίας και έχουν αποσταλεί στην εξεταστική επιτροπή από την ανακρίτρια Μ. Νικολακέα.

Μεταξύ άλλων ένα e-mail, το οποίο μεταφράστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και στο οποίο, όπως εξήγησε ο κ. Βαλυράκης, η αμερικάνικη εταιρεία ΝΥ DesignGroup@aol.com έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση Mario.Katsikas@faran.gr στις 11 Μαρτίου του 2008, με την επισήμανση: "Μάριο, παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά στις πληροφορίες που χρειάζονται για να δοθεί το υπόλοιπο 50% της κατάθεσης για τον άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: