Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο Γ. Πεταλωτής για εξεταστική επιτροπή για Siemens


«Δεν πρέπει να προτρέχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά κόρον, ειδικότερα χτες, γιατί μπορεί να μην είναι ορθά».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς εάν κρύβεται μια προσπάθεια «επιδέξιας» απαξίωσης των εξεταστικών, με αφορμή τη χτεσινή «αναστάτωση» που προκλήθηκε με τα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της Siemens.

«Οι εξεταστικές...
επιτροπές έχουν δικούς τους κανόνες λειτουργίας, κάθε μέρα βγαίνουν ουσιαστικά ζητήματα, άρα και η εικόνα που δόθηκε χτες αδικεί αυτές τις εξεταστικές επιτροπές», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν πρέπει να παρεμποδίζεται το έργο των εξεταστικών «με εικασίες, παρερμηνείες και διαρροές, που όχι απλώς δεν συμβάλλουν στη διαφάνεια και την εξεύρεση της αλήθειας, αλλά αντίθετα τη συσκοτίζουν».

«Γι' αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί και φειδωλοί στις εκτιμήσεις μας και να αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα τη λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

Κληθείς να σχολιάσει φήμες για e-mail που φέρεται να απευθύνεται στον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και να σχετίζεται με τη Siemens, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι αρχή της κυβέρνησης είναι η αυτοτέλεια των εξεταστικών επιτροπών και πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι φήμες και διαρροές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέσουσα σοβαρότητα και επιφύλαξη.

Τόνισε δε ότι οι εξεταστικές έχουν τον τρόπο λειτουργίας τους και ότι μπορούν και είναι υποχρεωμένες να διερευνήσουν τα πάντα.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το πολιτικό μας σύστημα έχει και τις ουσιαστικές και τις θεσμικές δυνατότητες να διαχειριστεί τα πάντα και είναι θέμα πολιτικής βούλησης, καθώς επίσης και ότι οι λεπτομέρειες που υπάρχουν γύρω από τη λειτουργία της κάθε εξεταστικής επιτροπής είναι ένα δευτερεύον ζήτημα που το επιλύει κάθε εξεταστική μόνη της.


Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: