Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ καλεί Σαμαρά στην εξεταστική για τη Siemens

Ενταση στη Βουλή

protothema.gr
Νέο e-mail βάζει στο κάδρο της υπόθεσης Siemens τον κ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ πλέον ετοιμάζεται να ζητήσει την κλήση του στην εξεταστική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Σέκερης, στέλεχος της Siemens και μπατζανάκης του σημερινού προέδρου της ΝΔ στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στις 31 Ιουλίου του 2006 προς τον κ. Σαμαρά, ευρωβουλευτή τότε της ΝΔ και του υποδεικνύει τι να πει όταν μιλήσει με τον κ. Χριστοφοράκο. «Γενικά δε χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του, τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά (σ.σ. εννοεί τον κ. Χριστοφοράκο).

Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά» αναφέρει το επίμαχο σημείο του email που κάνει το ΠΑΣΟΚ να θεωρεί πως ο κ. Σαμαράς όχι μόνο συνομιλούσε με τον ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas αλλά γνώριζε τουλάχιστον από το 2006, τις «βρώμικες» δουλειές της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σέκερης εκείνη την εποχή ήταν δυσαρεστημένος με τον κ. Χριστοφοράκο γιατί η Siemens είχε πουλήσει θυγατρική της στη Nokia και πρόθεση του προέδρου της ήταν να μετακινηθεί και ο κ. Σέκερης στη σουηδική εταιρεία.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Σέκερης, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη μικρή αδερφή της συζύγου του κ. Σαμαρά, Γεωργίας, ζητάει από τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ να μεσολαβήσει έτσι ώστε να παραμείνει στη Siemens και αν ήταν δυνατόν να αναλάβει τη θέση του οικονομικού διευθυντή του «ιατρικού τομέα».

Επιπλεόν, στα έγγραφα που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας υπάρχει και δεύτερο email-επιστολή προς τον κ. Χριστοφοράκο το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ο κ. Σέκερης: «Σας υπενθυμίζω ότι ήμουν βασικός χειριστής των προμηθειών με τον ΟΤΕ, ως επίσης και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν και βεβαίως όλου του παρασκηνίου που περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικά για την τύχη ολοκλήρωσης της εταιρείας γεγονότα». Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σέκερης επιχειρούσε να αποδείξει στον κ. Χριστοφοράκο ότι ήταν άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης και άξιο να αναλάβει μία διευθυντική θέση στην εταιρεία.


Νωρίτερα, σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης συνεχίστηκαν οι εργασίες της επιτροπής για τη Siemens. Σφοδρά πυρά αντάλλαξαν ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης με τον επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή Κ. Τζαβάρα,με τη ΝΔ να επιτίθεται στον κ. Βαλυράκη, με αφορμή e-mail που κάνει λόγο για μίζα 1 εκατ. ευρώ προς γαλάζιο υπουργείο το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: