Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ


Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. «Είναι προφανές ότι κατά τη συνταγματική αναθεώρηση θα τεθούν οι βάσεις μιας πολύ πιο ουσιαστικής αλλαγής στον...
νόμο περί ευθύνης υπουργών», τονίζει ο κ.Καστανίδης σε συνέντευξή του στα «Νέα».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην κρίση λέει: «Τα δύσκολα είναι και πίσω μας και μπροστά μας». Προσθέτει ότι δεν αρκούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, αλλά ότι χρειάζεται ένα συντεταγμένο μέτωπο δυνάμεων στο εσωτερικών της ΕΕ.
Ο κ.Καστανίδης τονίζει ότι υπάρχει ένα καθαρό σχέδιο σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών που στηρίζονται κυρίως στην ύπαρξη του Μνημονίου. Ωστόσο, όπως τόνισε, η κυβέρνηση συλλογικά και κάθε υπουργός μπορούν και οφείλουν να διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους της τρόικας, καθώς ο χαρακτήρας ορισμένων ρυθμίσεων του Μνημονίου-όπως είπε-είναι αρκετά γενικός και αόριστος.
«Όλα μπορούμε να τα βελτιώσουμε, πολύ περισσότερο όταν ελέγχεις στην πράξη την επιτυχία και τη βασιμότητα μίας πολιτικής», υπογραμμίζει. Αναφέρει, επίσης, ότι μολονότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές μπορεί να σώσει την πατριωτική του ψυχή αν οδηγήσει τη χώρα στη σωτηρία.
«Κανένας δεν είναι πρόθυμος να δικαιολογήσει τη θυσία χωρίς ελπίδα, όπως κανένας δεν νιώθει την ελπίδα αν δεν αναγνωρίζει γύρω του ότι υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Χρειάζεται να καταβάλουμε και άλλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζει ο κ.Καστανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: