Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ



Πέντε ευρώ θα πληρώνουν στο εξής, ως αμοιβή εξετάστρων, οι ασθενείς που προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας. Από τη δαπάνη εξαιρούνται...
ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι άποροι και οι μετανάστες, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί και οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά. Επίσης, εξαιρούνται της καταβολής ασθενείς με ποσοστό αναπηρίας 67%, άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, καθώς και AIDS.
Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει άμεσα να τροποποιήσουν τις φαρμακευτικές δαπάνες προς τους νοσηλευόμενους ασθενείς – μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας - φροντίζοντας ώστε το 50% των φαρμάκων που τους χορηγούν να είναι γενόσημα (αντίγραφα), τα οποία κατά κανόνα είναι πιο φτηνά από τα πρωτότυπα.
Oπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου, το 2011 είναι κρίσιμο έτος για τα νοσοκομεία, με την τρόικα να επιμένει σε μείωση δαπανών, χωρίς αυτό να σημαίνει -όπως διαβεβαίωσε- «εκπτώσεις» στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την παρουσίαση του νέου διοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Αρη Μουσιώνη, μετά την παραίτηση για προσωπικούς λόγους του κ. Αναστάσιου Χατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: