Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα στο πρωτοδικείο Ωμές απειλές κατά δικαστών

tanea.gr

Με ωμές απειλές εναντίον των δικαστικών λειτουργών η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση κατά του Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 30 Δεκεμβρίου. Η οργάνωση αφιερώνει μάλιστα την επίθεση στους προφυλακισμένους ως κατηγρούμενους για συμμετοχή σε αυτήν, Τσάκαλο, Αργυρού και Χατζημιχελάκη, επιβέβαιώνοντας έτσι την εμπλοκή τους.
Στο επίκεντρο της προκήρυξης βρίσκεται η δικαιοσυνη και οι λειτουργοί της. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η αντιτρομοκρατική είχε συνδέσει τη συγκεκριμένη επίθεση με την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους Πυρήνες στις 17 Ιανουαρίου. «Εν όψει του πολιτικού στρατοδικείου που ετοιμάζεται στις 17 Γενάρη για την Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς θα είμαστε αιχμηροί και αδυσώπητοι στις επιλογές και τις πράξεις μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη, της οποίας οι συντάκτες προχωρούν σε ευθεία απειλή κατά της ζωής των δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση. «Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα Αδέρφια μας είναι τα εύκολα θηράματα και μαγειρεύουν τον τιμοκαταλογο με τις ποινές... τους ενημερώνουμε ότι... από εδώ και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο», τονίζεται στο κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο Indymedia.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αναφορά σε «ποινικούς φίλους», ενώ στην προκήρυξη μνημονεύεται η δίκη για το συνδικάτο του εγκλήματος και ονομαστικά ο κατηγορούμενος Β. Στεφανάκος. Μάλιστα, οι συντάκτες καλούν τους ποινικούς που κρατούνται στις φυλακές σε εξέγερση.
Στην υπογραφή της προκήρυξης αναφέρεται, εκτός από την οργάνωση και το όνομα του παλαιού Ιταλού αναρχικού Horst Fantazzini (1939-2001), γεγονός που, σε συνδυασμό με την αναφορά στους αναρχικούς της Χιλής, παραπέμπει στις πρόσφατες επιθέσεις με παγιδευμένα δέματα στην Ιταλία.
Ολόκληρη η προκήρυξη στο http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/analipsiinir8g.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: