Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΨΑΧΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σε µείωση του µερίσµατος των αποστράτων του Στρατού Ξηράς και της Αστυνοµίας κατά 25% αλλά και αύξηση των εισφορών των εν ενεργεία αξιωµατικών για το Μετοχικό Ταµείο Στρατού (ΜΤΣ) από 4% σε 5% προχωρά η κυβέρνηση µε απόφαση που...
υπεγράφη την Τρίτη. Πρόκειται για µία κίνηση µε την οποία επιδιώκεται να µπει φρένο στην περαιτέρω ταµειακή κατάρρευση του επικουρικού ταµείου των αξιωµατικών Στρατού και Αστυνοµίας το οποίο εδώ και χρόνια αντιµετώπιζε µεγάλα οικονοµικά προβλήµατα, καθώς τα χρέη του ΜΤΣ υπερβαίνουν πλέον τα 350 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».
Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός, Π.Μπεγλίτης, υπέγραψαν σχετική υπουργική απόφαση και σήµερα, Τετάρτη θα κάνουν το ίδιο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής και Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Με τροπολογίες στο νόµο που θα ακολουθήσουν, θα γίνουν και ορισµένες ακόµα περικοπές σε κάποιες παροχές. «Πρόκειται για σηµαντική µεταρρύθµιση που αντιµετωπίζει µία παθογένεια χρόνων», τόνισε ο κ.Μπεγλίτης. Το υπουργείο Άµυνας και η διοίκηση υποστηρίζουν ότι µε το «πακέτο σωτηρίας» – που διαµορφώθηκε κόντρα σε εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων αποστράτων – θα επέλθει ισορροπία εσόδων - εξόδων στις αρχές του 2012 και µετά θα αρχίσει η ανάπτυξη. Ωστόσο η αγωνία µετόχων και δικαιούχων παραµένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: