Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑNΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ


Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(από το : vima.gr)
Τη συνδρομή των γερμανικών εισαγγελικών αρχών, ώστε να ανοίξει ο «λογαριασμός φάντασμα» στην πόλη Εσσεν της Γερμανίας, όπου υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για διακίνηση μαύρου...
χρήματος προς την Ελλάδα, ζήτησαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, που διερευνούν την υπόθεση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος υποδείχθηκε ως «ύποπτος» τόσο στις γερμανικές, όσο και στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, από την Eurojust, αποτελείται από 20 ψηφία και βρίσκεται σε μία μικρή τράπεζα της γερμανικής αυτής πόλης. Οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές, αλλά και το ΣΔΟΕ (υποδιεύθυνση για το ξέπλυμμα του βρώμικου χρήματος), αναφέρουν ότι διακινήθηκαν χρήματα από Γερμανία προς Ελλάδα, σε δύο χρονικές περιόδους, το 2000 και το 2007 και αναζητείται εάν αυτά τα χρήματα διακινήθηκαν νόμιμα.

Με το άνοιγμα του «λογαριασμού φαντάσματος», ανοίγει διάπλατα και ο δρόμος για την κατάθεση του πορίσματος του ΣΔΟΕ προς την εισαγγελία Αθηνών, στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε στο «Βήμα», ανώτατος στέλεχος του ΣΔΟΕ. Στο πόρισμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύπτονται ανάμεσα στα άλλα και συμβόλαια από υπέρ_εργολάβους, αξίας 200 εκατ. ευρώ, τα οποία είτε δεν εκτελέσθηκαν ποτέ (συνεπώς έχει ενδιαφέρον πού πήγαν τα λεφτά) ή που εκτελέσθηκαν μερικώς: «ανακλύπτουμε συνεχώς τέτοιου είδους συμβόλαια,» δήλωσε το στέλεχος του ΣΔΟΕ που ασχολείται με την υπόθεση, της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το υποβρύχιο «Παπανικολής», που δεν το παρελάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα η χώρα μας, επειδή «έγερνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: