Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Β. Σόιμπλε: "Σε καλό δρόμο η Ελλάδα"

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό οικονομικών


http://img.protothema.gr/063F0C92D0A994E840358EB0844FF4CB.jpg
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται θετικός στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων στην Ελλάδα, αλλά αντιτάσσεται σε δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

"Εξετάζουμε το διάστημα αυτό, εάν θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα", λέει ο κ. Σόιμπλε σε προδημοσίευση συνέντευξής του στην οικονομική επιθεώρηση 'WirtschaftsWoche'‚ WiWo' (Βίρτσαφτσ-Βόχε) που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα 31/1/2011.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά αντίθετα ότι "δημόσιες συζητήσεις περί ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους δεν βοηθούν". Άλλωστε, από την ελληνική πλευρά έρχεται ένα "σαφές μήνυμα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση του χρέους", σημειώνει ο κ. Σόιμπλε, παραπέμποντας και σε ανάλογες εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

Κατά τον κ. Σόιμπλε, ο στόχος είναι -μέσω του προγράμματος οικονομικής δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει αποφασιστεί- να καταστεί και πάλι δυνατή η πρόσβαση της Ελλάδας στην αγορά κεφαλαίου. "Επ’ αυτού η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο", διαπιστώνει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: