Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ «Οφείλουμε σεβασμό στους πρωθυπουργούς»

Ο «γαλάζιος» βουλευτής Επικρατείας τηρεί αποστάσεις από την επιλογή της ΝΔ να βάλει στο «κάδρο» της Siemens τον κ.Κ.Σημίτη

Σαφής και ξεκάθαρη είναι η διαφοροποίηση του «γαλάζιου» βουλευτή κ. Ευ. Αντώναρου με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»από τη γραμμή της ΝΔνα εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη στο σκάνδαλο της Siemens. Η κίνηση του κ. Αντώναρου- που γίνεται υπό το καθεστώς της καχυποψίας «σαμαρικών» και «καραμανλικών»- αποκτά ιδιαίτερο νόημα, καθώς είναι στενός συνεργάτης και καθημερινός συνομιλητής του κ. Καραμανλή, ενώ πολλοί θεωρούν ότι απηχεί και τις απόψεις του.

- Τελικά το σκάνδαλο Siemens είχε μόνο «πράσινο» χρώμα; «Η υπόθεση της Siemens είναι ένα πράσινο σκάνδαλο. Αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠαΣοΚ. Κατά την περίοδο εκείνη πάρθηκαν αποφάσεις που κατά γενική παραδοχή είναι αμφισβητήσιμες και επιλήψιμες. Αποφάσεις για αδιαφανείς προγραμματικές συμφωνίες και αναθέσεις έργων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σε τι φταίει η Νέα Δημοκρατία; Στο ότι επαναδιαπραγματεύ- θηκε και πέτυχε καλύτερους όρους σε αμαρτωλές συμβάσεις; Αυτά είναι αστεία πράγματα».

- Συμφωνείτε με την απόδοση ευθυνών εκ μέρους της ΝΔστον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη για την υπόθεση της Siemens;

«Παγίως είμαι εναντίον της γενικόλογης και αίολης απόδοσης ευθυνών. Οι πρωθυπουργοί- όλοι οι πρωθυπουργοί-, και ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, έχουν τη γενική εποπτεία του κυβερνητικού σχήματος, τη γενική ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής. Φυσικά, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο, κανείς δεν έχει ασυλία. Οφείλουμε όμως να κρίνουμε με υπευθυνότητα την κάθε περίπτωση, με τον προσήκοντα σεβασμό σε προσωπικότητες από οποιαδήποτε μικροκομματική σκοπιμότητα, έξω από λογικές ρεβανσισμού».

- Δεν θεωρείτε ότι η εμπλοκή Σημίτηανοίγει τη συζήτηση και για τον κ. Κ. Καραμανλή;

«Αρνούμαι να μπω σε απαράδεκτες λογικές συμψηφισμών που υστερόβουλα επιχειρούν κάποιοι».

- Θα συμφωνούσατε να γίνει έρευνα στα ταμεία των κομμάτων;

«Καμιά επιφύλαξη δεν έχω. Η ΝΔ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Δεν μας αφορά. Αντίθετα, το ΠαΣοΚ πρέπει να μας πει πειστικά και χωρίς υπεκφυγές τι έγινε το 1 εκατομμύριο μάρκα που ο κ. Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήρε από τη Siemens και ισχυρίζεται ότι κατέθεσε στα ταμεία του ΠαΣοΚ».

- Πρέπει να αποκατασταθεί ο κ. Θ. Ρουσόπουλος; «Το αν και το πότε θα ήταν πιθανό να ζητήσει την αποκατάστασή του ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος καθώς και το αν ένα τέτοιο αίτημα θα γίνει αποδεκτό από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αφορά το μέλλον. Ξέρω, όμως, ότι κάθε άνθρωπος, και το τονίζω, κάθε άνθρωπος ο οποίος έχει επικριθεί, λοιδορηθεί, κατασυκοφαντηθεί και μετά έρχεται η διακομματική αθώωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιζητήσει τη δικαίωσή του. Πρόκειται για βασική αρχή του Δικαίου που ισχύει παντού».

- Πότε θα έρθει η ώρα να μιλήσει ο κ. Καραμανλής;

«Αυτό θα το κρίνει ο ίδιος. Με μόνο γνώμονα, όπως πάντα άλλωστε, το συμφέρον του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: